Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που σήμερα Τετάρτη 1η Μάη 2013 πήραμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στέλνουμε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ :

    Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που σήμερα Τετάρτη 1η Μάη 2013 πήραμε μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στέλνουμε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: 


- Στις μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας που εκφράζονται με συνεχείς περικοπές μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, με απολύσεις, ανεργία και μαύρη εργασία.
- Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, γκρεμίζουν το Κοινωνικό κράτος, παραδίδουν την περιουσία του Ελληνικού λαού στο ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.
- Στο ρατσισμό, τη ξενοφοβία και το φασισμό, που ο εφιάλτης του άρχισε να πλανιέται και πάλι πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας.
Τα συνδικάτα τιμούμε την 1η Μάη όλους τους εργατικούς αγώνες, όλους τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Αν κάτι πρέπει να μεταφερθεί είναι οι αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνώντων και όχι η Απεργία της Πρωτομαγιάς.
Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Διαπιστώνουμε ότι οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες και εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές της Τρόικας και της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η κατάφορη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία, τα απανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, οι απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα, η δραματική αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας και της Υγείας, οι άσκοπες ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και η δραματική μείωση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, η συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία είναι τα αποτελέσματα αυτών των τυχοδιωκτικών πολιτικών.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό. Ψηφίζει πολυνομοσχέδια σε ένα βράδυ ποδοπατώντας και καταργώντας την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση εργασίας μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και μισθούς Βουλγαρίας.
Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την ποινικοποίηση των αγώνων, επιστρατεύει εργαζόμενους, απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Κύριος στόχος τους –δε ξεγελιόμαστε πια - παραμένει η κατάλυση κάθε συλλογικού, εργασιακού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματός μας. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις πολιτικές.

Σήμερα 1η Μάη δε ξεχνούμε κανέναν αγώνα, απεργούμε και διεκδικούμε:
  • Ανατροπή της αδιέξοδης αντιμνημονιακής πολιτικής που παράγει ανεργία και απολύσεις και καλλιεργεί το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Κατάργηση κάθε νόμου που μετατρέπει την εργασία σε σκλαβοπάζαρο.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για όλους και την προστασία των θέσεων εργασίας.
  • Επανάκτηση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια.
  • Επανάκτηση των ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων με έμφαση στους απαξιωμένους τομείς της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας.
  • Δυνατότητα πρόσβασης σε όλους σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ικανοποιητικού επιπέδου, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος, ως δαπάνη μεγάλης προτεραιότητας.
  • Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων.
  • Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα χαράτσια και τα δυσανάλογα βάρη της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Πάταξη της φοροδιαφυγής των κατεχόντων πλούτο και αδήλωτα υψηλά εισοδήματα, με αποτελεσματικό τρόπο και όχι με άσφαιρα επικοινωνιακά πυρά.
  • Μείωση των τιμολογίων των κοινωφελών υπηρεσιών και του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες με παράλληλη πάταξη της αισχροκέρδειας.
  • Αποτροπή της εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.
  • Ακύρωση της κυριαρχίας των τραπεζιτών και της δικτατορίας των αγορών.
  • Ακύρωση της μεταφοράς του τοπικού σώματος τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στη Βέροια.
  • Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου και των παράπλευρων της Λεπτοκαρυάς.


Μέσα από τη σημερινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή μας συγκέντρωση ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ στους αγωνιστές της εργατικής τάξης και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι με ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΠΙΣΤΗ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ,
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όσο χρειαστεί για έναν κόσμο δικαιότερο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης των γενεών και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεν υποκύπτουμε και δε σκύβουμε το κεφάλι, στις παράλογες απαιτήσεις όλων αυτών που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να επιδώσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ