Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Την πρώτη θέση και τo βραβείο της πολυπληθέστερης συμμετοχής μεταξύ 60 σωματείων από όλη την Ελλάδα κατέκτησε -την περασμένη Κυριακή - η αποστολή του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'', στον 6ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκας- Τρικάλων, που φέρει την επωνυμία ''Θανάσης Σταμόπουλος''.

Ο διοργανωτής, Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων επιφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία στους 1200 αθλητές-αθλήτριες (ρεκόρ συμμετοχών), που έλαβαν μέρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αφετηρία
του αγώνα βρέθηκαν αθλητές όλων των ηλικιών και ειδικότερα: 900 στον κυρίως αγώνα (Καλαμπάκα- Τρίκαλα) και οι υπόλοιποι στον αγώνα των 6 χλμ και στους παιδικούς αγώνες αντίστοιχα.
 Την δεύτερη θέση, σε ό,τι αφορά την πολυπληθέστερη συμμετοχή κατέλαβε ο ΣΔΥ Κοζάνης και την τρίτη, το ΣΜ Λάρισας.''Αυτή η νίκη είναι νίκη του κάθε μέλους μας, του κάθε χορηγού, υποστηρικτή και οποιουδήποτε πίστεψε στις δυνατότητές μας” δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' Χρήστος Μυστρίδης, ενώ ευχήθηκε “καλή συνέχεια, τερματισμούς με υγεία στους προσεχείς αγώνες, για όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του συλλόγου''. 

Παράλληλα δεν παρέλειψε εκ μέρους και του Δ..Σ να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική φιλοξενία και την αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα ήταν ο  Μιχάλης Παρμάκης της ομάδας marathon club, με χρόνο 1:06:29. Ακολούθησε ο περσινός νικητής του αγώνα και εκπρόσωπός της Ελλάδας στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων  του Λονδίνου Κώστας Πούλιος με 1:07:15, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με 1:09:38 του Γ.Α.Σ Κιλκίς.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Βασιλική Καραγεωργάκη με 1:27:15. Δεύτερη η Μυρσίνη Κολυφα (1:30:25) και τρίτη η Αθανασία Φίλιου (1:34:06).Στον αγώνα των 6χλμ. την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβε η Αναστασία Καρακατσάνη με (19:24).Ακολούθησε ο Παναγιώτης Νάκος με (19:32).

Από τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, 1ος νικητής ο ανερχόμενος Κώστας Σιαμήτρας, με 1:23.01 και 1η νικήτρια η Ράνια Σαλαμάντη με 2.03.44. Τα ονόματα των υπολοίπων συμμετεχόντων – μελών του συλλόγου θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www. zeusrunnersclub.gr.

Επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί για τα μέλη του “ΖΕΥΣ” ο Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης και οι παράλληλοι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, το 7ο Sfendami Mountain Festival, καθώς και η εκπροσώπηση του συλλόγου στον Μαραθώνιο του Ντύσσελντορφ από πενταμελή αποστολή.

Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στις τάξεις του συλλόγου, παρακαλείται να προσέλθει από τα γραφεία του “ΖΕΥΣ”, Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα γωνία, κάθε Δευτέρα από τις 18:00 έως και τις 21:00.
 video από τον αγώνα. Το διάστημα 12:10 έως 12:30 αφορά την βράβευση του συλλόγου.