Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 7ο SMF – Sfendami Mountain Festival

smf13_start_mtb
Και ναι!
Ήμασταν όλοι εκεί, στο λόφο του Προφήτη Ηλία  στη Σφενδάμη. Αθλητές, συνοδοί, επισκέπτες, παιδιά, χορηγοί, διασώστες, ομάδες υποστήριξης, ερευνητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, εμψυχωτές,
εθελοντές και όλο το χωριό. Η μέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο. Από νωρίς κατέφταναν αθλητές, για να πάρουν τελικά εκκίνηση 320  ποδηλάτες. Γέμισε ο λόφος πολύχρωμες φιγούρες, χαμογελαστές και έτοιμες για 42 χμ. διαδρομής. Σταθμοί ανεφοδιασμού και ελέγχου, τεχνικής υποστήριξης, υγειονομικής κάλυψης και ραδιοεπικοινωνίας ήταν έτοιμοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του αγώνα με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στην ξύλινη ράμπα, η οποία πρόσφερε θέαμα.
Οι χορηγοί επικοινωνίας και οι φωτογράφοι διάσπαρτοι αποθανάτιζαν τα καλύτερα στιγμιότυπα. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τους αθλητές ήταν αγωνιστικότητα, επιδεξιότητα, αντοχή και επιμονή. Μεταξύ αυτών και 9 γυναίκες. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο αγώνας για τους αθλητές που συμμετείχαν με νικητή του αγωνα mtb του 7ου  SMF τον Αντωνιάδη Δημήτρη με χρόνο 2,18.35 Cyclingspot ,  δεύτερο τον Κουρμπέτη Αναστάσιο ομάδα Niner και 3o τον Αλέξανδρο Ιορδανίδη Nutrixxion team .Στην κατηγορία γυναικών  υψηλός ανταγωνισμός  με νικήτρια την Διακάκη Ελένη του Ροδήλιου ρόδου δεύτερη την Πλεσιώτη Δήμητρα ομάδα o ποδηλάτης και τρίτη την Bαρδανίδου Δόμνα ομάδα spin thing  cycling.Νικητής στην κατηγορία fun o Gοτουχιδης Νίκος forbikes ,στην νέα κατηγορία 12-15 ετών που εντάχτηκε από φέτος στον αγώνα του mtb νικητής αναδέχθηκα ο Σταμούλης Γιώργος αθλητής SMF TEAM-New Balance .Στους δύο αγώνες του διημέρου νικητής  ο Κωστόπουλος Νίκος αθλητής της Salomon ! Ένας άλλος αγώνας που είχε ξεκινήσει από τότε που αναρτήθηκαν οι κατηγορίες, ήταν αυτός της πολυπληθέστερης ομάδας. Αρκετές ομάδες ήθελαν να διεκδικήσουν την πρωτιά στην κατηγορία αυτή. Τελικά νικήτρια είναι η ομάδα Action Bike Club με 35 συμμετοχές!
Φυσικά αντίστοιχο ενδιαφέρον και κινητικότητα υπήρξε και στις παιδικές κατηγορίες, που διαγωνίστηκαν 100 αθλητές από 2 έως 12 ετών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν τη «μάχη» που έδιναν μεταξύ τους οι λιλιπούτειοι αθλητές και να τους ενθαρρύνουν στην προσπάθειά τους. Μελλοντικά ίσως κάποιοι από αυτούς να πρωταγωνιστήσουν στο μεγάλο αγώνα.
Χορηγοί του 7ου ήταν η εταιρίες 3Ε , η εταιρία των Αφοί  Κοκότη με την focus   ,η Hellas contstacion , η  Konstantopoulos  S.A ,το εμπορικό επιμελητήριο Πιερίας η εταιρια Ε.ΛΒΥΚ και η εταιρία Pharmnet.gr  αναλαμβάνοντας την συνολική υποστήριξη του 7ου SMF με το προϊόν  High5.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  τους συμμετέχοντες αθλητές ,εθελοντές ,συνόδους ,και χορηγούς από την διοργανώτρια αρχή τον Σφένδαμο  για την επιτυχή  πραγματοποίηση του 7ου SMF και ανανεώνοντας το ραντεβού  μας 28-29  Σεπτέμβριου στο   διήμερο Sfendami andventure experience που περιλαμβάνει του νυκτερινούς αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας και τον αγώνα enduro .
Το 7ο SMF   πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του  του  Ελληνικού οργανισμού τουρισμού