Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Άστεγος επέστρεψε διαμαντένιο δαχτυλίδι και έγινε πλούσιος (Video)

Η ιστορία του «τίμιου Billy» συγκινεί και παραδειγματίζει. Έδωσε πίσω το διαμαντένιο δαχτυλίδι που βρήκε και ανταμείφθηκε για την ακεραιότητά του.

Ένας άστεγος άνδρας στο Κάνσας του Μισούρι ανταμείφθηκε για την τιμιότητά του, όταν
επέστρεψε το διαμαντένιο δαχτυλίδι που έπεσε κατά λάθος στο χέρι του.
Τι κι αν ζούσε για χρόνια κάτω από μία γέφυρα στο Κάνσας σε δύσκολες συνθήκες; Ο Billy Ray Harris τα έβγαζε δύσκολα πέρα αλλά πάνω από όλα ήταν τίμιος και ευγνώμων σε όσους τον βοηθούσαν να επιβιώσει.
Άστεγος επέστρεψε διαμαντένιο δαχτυλίδι και έγινε πλούσιος (2)
Η ιστορία του, βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, συγκινεί και έχει ως εξής: Ο Billy καθόταν στην άκρη του πεζοδρομίου και ζητούσε ευγενικά βοήθεια από τους περαστικούς, όταν στο μέρος του κατευθύνθηκε η Sarah Darling για να του δώσει λίγα κέρματα.
Δίχως να το καταλάβει, μαζί με τα κέρματα, έπεσε και το διαμαντένιο δαχτυλίδι της, το οποίο εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην τσέπη της και όχι στο δάχτυλό της. Ο Billy μετά από λίγες ώρες κατάλαβε πως στην κατοχή του περιήλθε κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο.


”Το δαχτυλίδι ήταν πολύ μεγάλο και ήξερα πως ήταν αληθινό, άρα και πολύ ακριβό” δηλώνει ο ίδιος στο KCTV. Ο τίμιος άστεγος αντί να εκμεταλλευτεί της περίστασης, κράτησε το δαχτυλίδι και περίμενε να περάσει ξανά από το σημείο η ιδιοκτήτης του.
Άστεγος επέστρεψε διαμαντένιο δαχτυλίδι και έγινε πλούσιος (3)
Έτσι και έγινε, την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε η Sarah Darling και ο άνδρας της παρέδωσε τον χαμένο ”θησαυρό” της, εκπλήσσοντας την ευχάριστα. ”Ένιωσα φρικτά όταν κατάλαβα πως το έχασα. Είχε τεράστια συναισθηματική αξία για εμένα” δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια.
Φαντάζεστε πόσο ανακουφισμένη ήταν όταν ο άστεγος άνδρας την έδωσε το δαχτυλίδι. Έτσι, αποφάσισε να δείξει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη της, διοργανώνοντας διαδικτυακό ”έρανο”, ζητώντας από τον κόσμο να βοηθήσει.
Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μέσα σε 80 μέρες μαζεύτηκαν 150.000 δολάρια. ”Μου αρέσει αλλά πιστεύω πως δεν το αξίζω (…) έκανα το σωστό και επέστρεψα κάτι που δε μου ανήκε” τονίζει ο άνδρας απαντώντας στο πώς αισθάνεται.
Άστεγος επέστρεψε διαμαντένιο δαχτυλίδι και έγινε πλούσιος (4)
Πηγή: news247.gr


Read more:www.newsaki.com