Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Θα τιμηθεί ο Διονύσης Πασχάλης για την προσφορά του στον άνθρωπο

   ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2013, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΕ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»


 Με το «κλειδί της πόλης» του Δ.Δίου-Ολύμπου ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου θα τιμήσει τον Διονύση Πασχάλη για την πολύχρονη αλλά εν πολλοίς αφανή προσφορά του στον άνθρωπο του δήμου, της Πιερίας αλλά και ευρύτερα.
 


Η απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη θα γίνει σε μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για το Λιτόχωρο και τον δήμο Δίου-Ολύμπου. 

Συγκεκριμένα, αυτή η τιμητική διάκριση θα γίνει στο πλαίσιο εκδηλώσεων επανάστασης του Ολύμπου που εορτάζονται με μεγάλη λαμπρότητα στο Λιτόχωρο, επειδή, όπως είναι γνωστό, η επανάσταση του Ολύμπου όχι μόνο κατηύθυνε τις εξελίξεις προς όφελος της Μακεδονίας και της Ελλάδας αλλά αποτέλεσε και τον προπομπό για την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 – 1913.

Ο Διονύσης Πασχάλης θα τιμηθεί κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, δηλαδή το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ουδημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.00 το απόγευμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου,Γιώργου Παπαθανασίου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον υφυπουργό εθνικής άμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον συγγραφέα – δημοσιογράφοΘεοχάρη Μπικηρόπουλο, ενώ αμέσως μετά θα διαβαστεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τιμή προς το πρόσωπο του Διονύση Πασχάληκαι ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου θα τον τιμήσει με το «χρυσό κλειδί της πόλης».

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από τη δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Οδυσσέας Σβάρνας».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 42/2013 – 27/2/2013 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, την Τετάρτη 27/2/2013 μετά από εισήγηση του δημάρχου Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε και τα εξής:

«Στις 2 & 3 Μαρτίου 2013 ο Δήμος μας διοργανώνει εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο, στα πλαίσια των εορτασμών για την 135η επέτειο επανάστασης του Ολύμπου του1878.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων προτείνω την απονομή του κλειδιού της πόλης, σε ένδειξη βαθύτατου σεβασμού και Τιμής στον Διονύση Πασχάλη του Αστερίου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αναγνώριση στο τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει».

«Στην συνέχεια κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη την εισήγηση του εισηγητή καθώς επίσης και τις διατάξεις του άρθρου 158 παρ. γ του Ν. 3463/2006,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι   Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Ως ένδειξη τιμής απονέμει το χρυσό κλειδί της πόλης στον  κ. Διονύση Πασχάλη του Αστερίου, εκφράζοντας με τον τρόπο την αναγνώριση στο τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει».