Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Ομάδας του ΤΕΙ Κατερίνης με τίτλο "Music & Cinema" έκανε χθες το πρώτο της βήμα, με την προβολή της ταινίας "Pink Floyd: The Wall" του Άλαν Πάρκερ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη, με πολυετή δράση και παρέμβαση στα κινηματογραφικά της πόλης μας συνάντησε την Κινηματογραφική Ομάδα του ΤΕΙ, δημιουργώντας ένα μικρό θεματικό αφιέρωμα στη Μουσική και τον
Κινηματογράφο. 


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 4 ταινίες, που αντιπροσωπεύουν 4 μουσικά ρεύματα (Ροκ, Ρεμπέτικο, Ρέγκε και Κουβανέζικη). Η Λέσχη αποδεικνύει αφενός ότι -παρά τα χρόνια της- η όρεξη και η δημιουργική διάθεση των μελών της παραμένει ακμαία. Αφετέρου ότι οι ορίζοντές της παραμένουν πάντα ανοιχτοί, πλησιάζοντας αυτή τη φορά τους νέους ανθρώπους και τους σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης.


   Η Κινηματογραφική Ομάδα των σπουδαστών του ΤΕΙ Κατερίνης αποτελεί τη μετεξέλιξη της Θεατρικής Ομάδας, που είχε και έχει ακόμη ενεργή δράση. Το ΤΕΙ άνοιξε και θα ξανανοίξει τις πόρτες του στο κοινό της πόλης, παραχωρώντας το Αμφιθέατρό του για τις προβολές των ταινιών και φυσικά τις ιδέες των ανθρώπων του. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των Ιδρυμάτων: η ζωντανή σύνδεσή τους και η αλληλοτροφοδότηση  με την τοπική κοινωνία. Αυτό το ρόλο τον έχει πετύχει το ΤΕΙ Κατερίνης, παρά τα σχετικά λίγα χρόνια της λειτουργίας του.

   Η συνεργασία πήγε πολύ καλά στο πρώτο βήμα της. Το ΤΕΙ παρέμεινε κλειστό όλο αυτό το διάστημα, λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά". Παρά την απουσία των σπουδαστών, η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, καθώς το αμφιθέατρο ήταν μισογεμάτο. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηριχτεί. Γιατί δεν υπάρχει πόλη χωρίς καλλιτεχνική δραστηριότητα. Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποί της. Και πολύ περισσότερο οι νέοι άνθρωποί της...!

η συνέχεια του αφιερώματος "Music & Cinema" έχει ως εξής:
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 27-3: "Ρεμπέτικο", του Κ.Φέρρη
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 3-4: "Buena Vista Social Club", του Β.Βέντερς
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 10-4: "Rockers", του Θ.Μπαφαλούκα
*Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (έναντι ΙΚΑ) και αρχίζουν στις 7.30 μμ.

Φοίβος Τσικλιάς