Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν στην βυθιζόμενη και εγκαταλειφθείσα Κύπρο

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
AΠΟΨΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου

Διαλύουν, καταστρέφουν με πρωτοφανή ωμότητα τον κυπριακό ελληνισμό, Δ.Ν.Τ. και  Εταίροι. Η ελληνική Κυβέρνηση υποκρινόμενη δήθεν αλληλεγγύη,
πιέζει  την Λευκωσία να καθίσει στο τραπέζι  των διαπραγματεύσεων της Τρόικας.
Οι δραματικές εξελίξεις στην μαρτυρική Κύπρο πιστοποιούν την γενική παραδοχή ότι οι υποτιθέμενοι Ευρωπαίοι Εταίροι μας σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΉΣΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ  ΚΑΙ  ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ, την κυπριακή οικονομία, να εξοντώσουν τον γιγαντιαίο τραπεζικό μηχανισμό που οικοδομήθηκε εσχάτως, επιδιώκουν αν δεν αποδεχτεί και επικυρώσει το σχέδιο σωτηρίας πού της επιβάλλουν εκβιαστικά, να την αποπέμψουν από την προβληματική και αναιμική Ευρωζώνη, αν δεν επιβληθεί και ψηφισθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων της κυπριακής Δημοκρατίας η υφαρπαγή των τραπεζικών καταθέσεων και αποταμιεύσεων, ώστε να διασωθεί ένα αποσαρθρωμένο και καταρρέον οικονομικό και διογκωμένο τραπεζικό σύστημα. Η Κύπρος άλλοτε φορολογικός παράδεισος υπεράκτιων εταιριών, δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση ολομέτωπη από την κ Μέρκελ  πού θέλει να επιβάλλει την γερμανική επικυριαρχία στην απαξιωμένη και γερμανοκρατούμενη  Ε.Ε. Η συνταγή διάσωσης είναι θανατηφόρα για εκατοντάδες χιλιάδες καταθέτες τραπεζών της Μεγαλονήσου που αντιστέκεται σθεναρά, δεν υποτάσσεται όπως η ελληνική Κυβέρνηση πού  είναι υποτελής. Επιδίωξη τού Βερολίνου οι μεγαλοκαταθέτες της Κύπρου αναντίρρητα, πρόκειται αναμφισβήτητα για σκληρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών και επίδειξη πυγμής των γερμανών κατακτητών.
Πρόκειται για επιχείρηση λυντσαρίσματος της κυπριακής Δημοκρατίας, πού αν δεν εκτελέσει τις προσταγές της απεχθούς τρόικας και της Λαγκάρντ δεν θα αποφύγει με βεβαιότητα την άτακτη χρεοκοπία που θα βυθίσει στην ύφεση και την εξαθλίωση την Μεγαλόνησο, αυτό είναι σαφές.
Η Κύπρος πού εγκαταλείφθηκε στην κρισιμότερη στιγμή από τους ΄΄φίλους Ρώσσους΄΄ πού ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν τα στενά γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα τους όπως αποδείχθηκε, βρίσκεται πλέον στον θάλαμο της εντατικής με αναπνευστήρα, δοκιμάζεται σκληρά , δίνει μάχη επιβίωσης ολομόναχη, καθώς αρνήθηκε το κούρεμα των καταθέσεων με ένα ιστορικό ΟΧΙ, φαίνεται όμως να κατεδαφίζεται ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πού συμπαρασύρεται, η Μεγαλόνησος μοιραία γίνεται το εξιλαστήριο θύμα της ευρωρωσσικής διένεξης, απειλείται με αποστέρηση ρευστότητας από την Ε.Κ.Τ. πού θα κλείσει τις στρόφιγγες με πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την κυπριακή κοινωνία. Αν δεν αποδεχτεί το τελεσίγραφο η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλ. την λεηλασία των καταθέσεων, τότε διακινδυνεύει την συμμετοχή της στην ανομοιογενή και ανασυντασσόμενη με διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία σε ότι αφορά την διάσωση του Νότου Ευρωζώνη, την αποπομπή της από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν εφαρμόζεται όμως το ίδιο μέτρο σε άλλες χώρες προβληματικές του νότου, καταλύοντας την προβλεπόμενη από την Οδηγία της Ε.Ε. εγγύηση των καταθέσεων.
Η μνημονιακή Ελλάδα είναι ανήμπορη να συνεισφέρει , να συμπαρασταθεί σε θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αντιθέτως ακολουθεί την γραμμή των εταίρων και του Eurogroup αντί να στηρίξει την πανταχόθεν βαλλόμενη Λευκωσία που αναμένει σκλήρυνση της στάσης των Βρυξελλών. Είναι καιρός να αφυπνισθούμε οι απανταχού  Έλληνες να  ενωθούμε, να μην υποκύψουμε στα διλλήματα, να απελευθερωθούμε από τούς μνημονιακούς  κατακτητές.
Κατερίνη  24.03.2013