Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σε αργία ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ...

...Γιάννης Παντής, μετά την οριστική παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της δωρεάς του Iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη. 
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παντής κάνει λόγο για "πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις".


"Ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών", αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παντή

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, να ενημερώσω για την εξέλιξη της γνωστής πλέον υπόθεσης του iPhone. Η επιλογή μου να συγκρουστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου, με έφερε αντιμέτωπο με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους.

Οι ένοχοι χρησιμοποίησαν έναν στερεοτυπικό μηχανισμό, όπου ανώνυμοι παράγοντες, εντός του ΑΠΘ, άρχισαν να διοχετεύουν πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις. Τις ειδήσεις αυτές αναπαρήγαγε αρχικά ένα μικρό μέρος του κίτρινου τύπου που στη συνέχεια διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της Εισαγγελίας.

Ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών. Έγινε εμπρησμός του αυτοκινήτου μου, διάρρηξη του σπιτιού μου και καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

rthess.gr