Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση της Επιτροπής Ποδηλατικής Παιδείας της ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Βασικός στόχος της Ποδηλατικής Από-Δρασης υπήρξε από την πρώτη στιγμή η καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής αγωγής στα μέλη του συλλόγου και τους φίλους του ποδηλάτου εν γένει. Μία αγωγή, η οποία καλλιεργείται κατά τη διάρκεια των ποδηλατοβολτών με την τήρηση
του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η έμφαση που δίνεται σε αυτό το κομμάτι του ποδηλάτου είναι τέτοια, ώστε άτομα τα οποία αποτυγχάνουν ή δεν επιθυμούν να εναρμονιστούν και να ακολουθήσουν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, δεν γίνονται ευπρόσδεκτα σε μελλοντικές εξορμήσεις.

Γρήγορα κατέστη σαφές, ότι περισσότερο εποικοδομητική θα ήταν η προσέγγιση κυρίως των μικρών παιδιών, αλλά και των εφήβων, δηλαδή ηλιακές ομάδες που πρωτογνωρίζουν το ποδήλατο ή ενίοτε παρασύρονται σε λάθη. Κάπως έτσι, ξεκίνησε ο τομέας της Ποδηλατικής Παιδείας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου. Στόχος, η κυκλοφοριακή αγωγή. Μέσο επίτευξης, η επίσκεψη σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η συμμετοχή σε σχολικές δράσεις με διαδραστικά μαθήματα,  ενημερώσεις, παρουσιάσεις.
Το εν λόγω πρόγραμμα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να καλείται από πληθώρα σχολείων να ενημερώσει τα παιδιά για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου εντός και εκτός πόλεως, όπως επίσης και να συνδράμει με τον τρόπο του στη διεκπεραίωση περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχολείων όλων των βαθμίδων.
Όσα από τα μέλη του Συλλόγου, εκπαιδευτικοί και μη, επιθυμούν να συμμετέχουν και να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Επιτροπής Ποδηλατικής Παιδείας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στοpodilatikiapodrasi@gmail.com.
Επιπλέον, όσοι εκπαιδευτικοί ή σχολεία ενδιαφέρονται για επίσκεψη της Επιτροπής Ποδηλατικής Παιδείας στο σχολείο τους, ας επικοινωνήσουν και πάλι στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση podilatikiapodrasi@gmail.com.