Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός του 6ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης με την τοποθέτηση παιδικής χαράς.

Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός των νηπίων που δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν άρχισε να τοποθετείται η κατασκευή, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων δε σταμάτησαν να περιεργάζονται το παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την
έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου προχώρησε σε αρκετές ενέργειες που είχαν ως στόχο την λειτουργική αλλά και αισθητική αναβάθμιση της εν λόγω σχολικής μονάδας, πάντα σε αγαστή συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της Προϊσταμένης κ. Μέμηλα Ευαγγελίας και του διδακτικού προσωπικού.
 

Συγκεκριμένα φρόντισε να δημιουργηθεί διάβαση πεζών με ειδική οδική σήμανση σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, να τοποθετηθούν προβολείς ασφαλείας για τη νύκτα, να γίνει διαπλάτυνση  του διαδρόμου πρόσβασης του σχολείου, να τοποθετηθούν δύο παγκάκια , το σχολείο να βαφτεί εξωτερικά  και να  διακοσμηθεί με παιδικές παραστάσεις graffiti, να τοποθετηθεί παιδική χαρά και μία αμμοδόχος. 
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η χρηματοδότηση των έργων έγινε  με ιδίους πόρους του Συλλόγου  αλλά και με χορηγίες επιχειρήσεων του Νομού που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου να συνεισφέρουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης,  παρέχοντας εργατικό προσωπικό και μηχανήματα, όποτε αυτό ζητήθηκε, καθώς και της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης που κάλυψε το κόστος του δαπέδου ασφαλείας.

Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα ευαισθητοποιήσει και άλλους συλλόγους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, αποδεικνύοντας ότι και εν καιρώ κρίσης η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση και αναβάθμιση ενός δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 6ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης

Ιωάννης Τσορτανίδης