Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

10.738 δεν θα πληρώσει το ΙΚΑ την Παρασκευή..

Στη διακοπή 10.738 συντάξεων - οι 2.129 είναι επικουρικές- προχωρεί την Παρασκευή το ΙΚΑ, οι δικαιούχοι των οποίων δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.


Οι συντάξεις αυτές αφορούν το

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, το τ. ΤΑΠ-ΙΛΤ και το ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), ενώ η σύνταξη θα επαναχορηγηθεί μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών εγγράφων που πιστοποιούν τα παραπάνω στοιχεία.

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υποδιοικητή του ιδρύματος Γιάννη Πατσούρη:

Οι συνταξιούχοι των οποίων η σύνταξη ανεστάλη θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έκδοση και τη δήλωση των στοιχείων αυτών στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς) -απαραιτήτως τα πρωτότυπα και όχι επικυρωμένα αντίγραφα-, εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας, κ.ά.

Οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ υποχρεούνται να προσκομίσουν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 5/4/2013, προκειμένου να μην ανασταλεί ή καταβολή της σύνταξης του μηνός Μαΐου (στις 29/4/2013).

Και στην κατηγορία αυτή είναι επιτρεπτή η διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών και η είσπραξη συντάξεων μέσω εκπροσώπου στην περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης.

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) ειδική υπηρεσία (εφαρμογή) για τη διευκόλυνση όλων των συνταξιούχων που δεν εμφανίζεται να διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ. Με την εφαρμογή αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταχωρίζουν τα προσωπικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και να πληροφορούνται εάν χρειάζεται να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ ή και τον ΑΦΜ στο υποκατάστημά του