Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας στην σύγχρονη μεταπολιτευτική ελληνική δημοκρατία.

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.
Τρέμει την έκρηξη λαϊκής οργής η τροϊκανή Κυβέρνηση εκποίησης της εθνικής περιουσίας.
Η σύγχρονη νεοελληνική Δημοκρατία τής καταστολής και των γκλομπς.

Με αφορμή την πρωτοφανή αγριότητα των ΜΑΤ που ξυλοκοπούν ανελέητα όσους διαδηλώνουν και
διαμαρτύρονται ενάντια στην καταλήστευση του εναπομείναντος πενιχρού εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων από την κρατική οπερέτα, διαπιστώνω ότι ο κρατικός μηχανισμός επιβάλλει με ωμή βία τα αντισυνταγματικά, εκτρωματικά νομοθετήματα ισοπέδωσης τής κοινωνίας που περιθωριοποιείται με φορολογικά άδικα μέτρα.
Μόνον σε ολοκληρωτικά καθεστώτα οι αστυνομικές δυνάμεις κτυπούν απρόκλητα μάλιστα, έτσι βάρβαρα αγρότες που ειρηνικά συναθροίζονται, προκειμένου να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται με μοναδική επιδίωξη να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους  έργο. Ο κ. Δένδιας έχει νομιμοποιήσει και διατάξει με φασιστοειδείς αντιλήψεις την Αστυνομία να μετέρχεται υπερβολική, απίστευτη βία ενάντια οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας διαμαρτύρεται. Είδαμε τα ΜΑΤ στα διόδια Αιγινίου κατά την διάρκεια των πρώτων κινητοποιήσεων πώς επιτέθηκαν με σχέδιο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, συνέλαβαν παράνομα ανθρώπους και τους οδήγησαν στην Δικαιοσύνη, κατηγορούμενους μάλιστα για το αδίκημα της αντίστασης κατά τής Αρχής που όμως δεν αποδείχθηκε.

Καταργούνται εργασιακά δικαιώματα, τώρα επιδιώκουν να καταργήσουν το δικαίωμα τής ειρηνικής διαδήλωσης, κτυπούν μαθητές, συνταξιούχους άνεργους, όσους αντιδρούν στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που υπαγορεύονται από το Δ.Ν.Τ.
Πρέπει να προβληματισθούμε για αυτήν την μετεξέλιξη της δήθεν κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, την μετάλλαξη τού ψευδεπίγραφου δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κοινή αίσθηση είναι ότι θέλουν να καταργήσουν τον συνδικαλισμό όταν η ανεργία καλπάζει ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, όταν η πλειοψηφία των μεσαίων Ελλήνων αγγίζει τα όρια τής φτώχειας και της ανέχειας, στερείται τα στοιχειώδη μέσα διαβίωσης, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται και εξευτελίζονται να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.
Αν αθροίσεις αυτά θα διαπιστώσεις ότι η Κυβέρνηση δια του κ Δένδια, εφαρμόζει το ακροδεξιό δόγμα όποιος αντιστέκεται ξυλοκοπείται και συλλαμβάνεται τουμπανιασμένος και κακοποιημένος οδηγείται στην Δικαιοσύνη.
Αυτή είναι η αληθινή, νεοφιλελεύθερη και ανίκανη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πού εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις εντολές των άπληστων και άρπαγων δανειστών βάζοντας χέρι στις καταθέσεις και τις λιγοστές αποταμιεύσεις,  υπερφορολογεί τούς αδυνάτους, φθάνοντας τους στα όρια τής εξαθλίωσης και απόγνωσης,κόβει συντάξεις και μισθούς,διώχνει επενδυτές στα Βαλκάνια, καταλύει τις εργασιακές σχέσεις, κινεζοποιεί και ερημώνει την Ελλάδα,αφήνοντας ανέγγιχτους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοφοροφυγάδες των οποίων η σύνταξη ο μισθός η ο τραπεζικός λογαριασμός δεν κατάσχεται, ούτε η ακίνητη περιουσία όπως συμβαίνει με ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, και σκληραίνει την στάση του το κυβερνητικό επιτελείο έναντι της κοινωνίας , όταν υπάρχει επίσημη παραδοχή λάθους στην συνταγή του Δ.Ν.Τ.για την Ελλάδα, με επιχείρημα την δημοσιονομική σωτηρία και εξυγίανση τής χώρας.
Πόσο θα ανεχθούμε, πόσο θα αντέξουμε ανθρώπινα αυτήν την απαράδεκτη κλιμάκωση τής αστυνομικής βίας, αυτό το μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης,η πυροδοτούμενη εξ αυτών δικαιολογημένη κοινωνική έκρηξη έρχεται με αλυσιδωτές συνέπειες, όσοι συμπολιτευόμενοι ιδιοτελώς αποβλέποντας στην διατήρηση τής βουλευτικής καρέκλας,εμπαίζοντας και υποτιμώντας εμάς που τούς ψηφίσαμε ανύποπτοι για τη καταιγίδα που θα ερχόταν, και φέρονται χοντρόπετσα και προκλητικά και σιωπηρά επιδοκιμάζουν αυτήν την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική κατασταλτική και χωροφυλακίστικη συμπεριφορά, θα εισπράξουν τούς διαβεβαιώ την αγανάκτηση του καταπιεζόμενου ελληνικού λαού, των αστέγων , των πεινασμένων, των ανέργων λίαν προσεχώς.