Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Πιερικός Αρχέλαος στα Κοινωνικά Καταστήματα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα

Μας το έστειλε ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
Τα ενδύματα που έφεραν οι γονείς στο Τουρνουά Χριστουγέννων της ακαδημίας μπάσκετ και τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι φίλοι στον αγώνα των παλαίμαχων αθλητριών, ο Πιερικός
Αρχέλαος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, τα διέθεσε στο Κοινωνικό Κατάστημα «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα.


Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος κ. Απόστολος Πόδας εκπροσωπώντας το σύλλογο, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, όπου ο γενικός γραμματέας της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μαρινόπουλος, μαζί με τον ενοριακό επίτροπο κ. Παναγιώτη Ευθυμίου, παρέλαβαν τα συγκεντρωθέντα ρούχα και τρόφιμα.

Ο π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, κατά την παραλαβή, δήλωσε τα εξής: «Μιας και περνάμε κρίσιμες μέρες, εδώ και πολύ καιρό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας γίνεται πιο συστηματικά. Η Μητρόπολή μας έχει δημιουργήσει ένα κατάστημα δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων, συνήθως καινούργιων ή σε πολύ καλή κατάσταση μετά από σχετικό έλεγχο από τις ενορίες, καθώς και ένα κατάστημα – «παντοπωλείο» από το οποίο διατίθενται τρόφιμα. Από αυτά τα καταστήματα προμηθεύονται δωρεάν για τις μηνιαίες τους ανάγκες, από το πρώτο επτακόσιες οικογένειες και από το δεύτερο εκατόν εβδομήντα περίπου. Επίσης, σε διακόσιες οικογένειες διατίθεται καθημερινά τροφή από τα συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος». Όλο το υλικό αποτελεί προσφορά των πιστών και της εκκλησίας και είναι ένα παρήγορο μήνυμα αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Αυτή την αγάπη έδειξε έμπρακτα και ο Πιερικός Αρχέλαος, ένας αθλητικός ιστορικός σύλλογος του οποίου το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλοι του σ΄ αυτές τις δύσκολες, δείχνουν πραγματικά την ευαισθησία τους. Τους ευχαριστούμε θερμά».  

ΦΩΤΟ:
O γενικός γραμματέας της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα π. Αθανάσιος Μαρινόπουλος και ο ενοριακός επίτροπος της Αγίας Τριάδος Παναγιώτης Ευθυμίου, με τον πρόεδρο του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος Απόστολο Πόδα και τον υπεύθυνο τύπου του συλλόγου Δημήτρη Σφήκα