Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Εμφανής η έλλειψη των εκ της υπόλοιπης Πιερίας συντοπιτών μας στη σημερινή διαμαρτυρία των διοδίων Αιγινίου

Πρώτη μέρα σήμερα στα διόδια Αιγινίου και ήταν εμφανής η απουσία των συντοπιτών μας από τα μέρη εκείνα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε όγκο και μέγεθος της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας...
Διότι τα διόδια Αιγινίου μπορεί να είναι λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό, αλλά στην ουσία είναι η
πύλη εισόδου στο νομό Πιερίας...
Οπότε αφορούν όλο το νομό μας.

Εκτός μεμονωμένων παρουσιών από την υπόλοιπη Πιερία, δεν είχαμε εκείνον τον όγκο πλήθους που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω.
Αν οι συντοπίτες μας Πιεριείς απέχουν από ένα θέμα που τους αφορά άμεσα, το πιθανότερο είναι να πάμε μια ώρα νωρίτερα στα σπίτια μας και να γίνει το χατήρι της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΥ.

Επίσης επειδή στη βόρεια Πιερία λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, παρατηρήθηκε η έλλειψη κατοίκων από πολλά χωριά του δικού μας Δήμου.

Όλοι όσοι είμαστε εκεί, δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει ο αγώνας μας.
Αλλά αν υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αλλάξει κάτι, πρέπει να την κυνηγήσουμε πάση θυσία.
Τουλάχιστον ακόμη κι αν δε γίνει τίποτα στο τέλος, θα ξέρουμε ότι δε κάτσαμε με  τα χέρια σταυρωμένα.

Από τη μία σκέφτομαι ότι ίσως έλλειπε ο κόσμος σήμερα για να έρθει μαζικότερα αύριο, όταν οι ανάγκες για βοήθειες θα είναι εντονότερες.
Εξάλλου κάπως έτσι σκεφτήκαμε αρκετοί σήμερα το μεσημέρι και φύγαμε για να ξανάρθουμε αργότερα(συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία η αστυνομία και να κάνει την επίθεση στους εναπομείναντες λιγοστούς διαδηλωτές.
Αν είχε κόσμο δε θα έκανε επίθεση η αστυνομία...
Αλλά αυτοί ξέρουν από διαδηλώσεις, είναι η δουλειά τους.

Εμείς τώρα μαθαίνουμε...

Παρακαλούμε πολύ όλους τους συντοπίτες μας Πιεριείς να έρθουν αύριο στις 11:00 στα δικαστήρια Κατερίνης για να συμπαρασταθούμε στους συλληφθέντες συναγωνιστές μας και στις 14:30 στα διόδια Αιγινίου για να μπορέσουμε να αλλάξουμε, ένα μέρος από αυτό που υπέγραψαν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι με την ανάδοχο εταιρία...

Αν δεν έχουμε κόσμο ο αγώνας θα είναι άνισος και οι προσπάθειες όλων μας θα πέσουν στο κενό...