Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Βροχή" οι απειλές κατά των ελεγκτικών αρχών - "Θα σε σκοτώσουμε", είπαν τηλεφωνικά σε στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης στην Πάτρα, που κατέθεσε μήνυση

Μας το έστειλε το attacktv.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ
Διαστάσεις... επιδημίας τείνουν να λάβουν οι παντός είδους απειλές κατά ευσυνείδητων στελεχών των ελεγκτικών αρχών, τα οποία, υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, συγκρουόμενα, αναπόφευκτα, και με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.
Διαστάσεις... επιδημίας τείνουν να λάβουν οι παντός είδους απειλές κατά ευσυνείδητων
στελεχών των ελεγκτικών αρχών, τα οποία, υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, συγκρουόμενα, αναπόφευκτα, και με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.
Άλλωστε, είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα κάτι δείχνει να αλλάζει και άνθρωποι που έμοιαζαν να ζουν και να κινούνται χωρίς τον παραμικρό φόβο για πιθανή τιμωρία των ανομιών τους, περνούν πλέον τις πύλες των φυλακών, για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα.
Μόνο που αυτό μπορεί μεν να ικανοποιεί -εν μέρει, έστω- το περί δικαίου αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, δεν... χωνεύεται, όμως, με τίποτα από εκείνους που θεωρούσαν πως έχουν το ακαταδίωκτο, ό,τι κι αν συμβεί. Μην μπορώντας, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουν πως έρχεται και η δική τους σειρά, εξακοντίζουν απειλές, είτε τηλεφωνικά είτε και δι' απεσταλμένων (!), κατά ελεγκτών που ασχολούνται με σημαντικές υποθέσεις, τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

"Αλεξικέραυνο" προστασίας απατεώνων
Μάλιστα, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι, με τις νέες διατάξεις, που τίθενται σε ισχύ, διευρύνονται κατά πολύ τα περιθώρια ιδιωτών που έχουν "ανοιχτούς λογαριασμούς" με το Δημόσιο να... εξουδετερώσουν πανεύκολα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού που αντιστρατεύονται τα συμφέροντά τους, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να τιμήσουν τον όρκο τους και να πράξουν το καθήκον τους.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Και μόνο με την κατάθεση μιας μήνυσης ή αγωγής, ο υπάλληλος τίθεται αυτοδίκαια σε αργία, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Έτσι, όμως, μία διάταξη που θεσπίστηκε, προφανώς, για να λειτουργήσει ως ασπίδα του πολίτη απέναντι στις πιθανές αυθαιρεσίες των στελεχών της διοίκησης, καταλήγει να χρησιμεύει ως... αλεξικέραυνο μεγαλοαπατεώνων, προκειμένου να διατηρήσουν στο διηνεκές την ατιμωρησία τους, στοχοποιώντας όσους επιχειρούν να τους θέσουν προ των ποινικών και άλλων ευθυνών τους.

Από το σκίσιμο της αλληλογραφίας, στα απειλητικά τηλεφωνήματα...



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

attacktv.gr