Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΣΗ

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η ψήφιση του προϋπολογισμού βρήκε την κυβέρνηση να μετρά νέες απώλειες, παρά την απέλπιδα προσπάθεια της
ΔΗΜΑΡ να δώσει ανάσα ζωής στην παραπαίουσα μνημονιακή κοινοπραξία.
Παρόλο που ο Α. Σαμαράς αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ο καλύτερος μαθητής της Α. Μέρκελ, η κυβέρνηση, δια του ΥπΟικ, χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για τη σημερινή απόφαση του Eurogroup αναφορικά με τη δόση, γνωρίζοντας καλά πως η εκταμίευση της περνά μέσα από την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς διεθνούς οικονομικής εποπτείας, θέμα για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να πει το παραμικρό παρά τις επίμονες και συγκεκριμένες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά το προηγούμενο διάστημα έχουν την ίδια αξιοπιστία με αυτή των δηλώσεων τους για άμεση εκταμίευση της δόση άμα τη ψήφιση του πακέτου μέτρων και του προϋπολογισμού, δηλαδή καμία.
Μόνη αξιόπιστη λύση για τη χώρα και τον ελληνικό λαό είναι η ανατροπή της παρούσας συγκυβέρνησης και της πολιτική της, η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους και η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας σε προοδευτική, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά φιλική κατεύθυνση.
Μόνη αξιόπιστη λύση είναι μία κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία μπορεί με τη στήριξη των ανέργων και της νεολαίας, που ο πρωθυπουργός αφού πρώτα εμπαίζει ύστερα προσπαθεί να τους καπηλευτεί, να ανοίξει ελπιδοφόρους δρόμους για το σύνολο των δυνάμεων της εργασίας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.