Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το ΔΣ της ΟΕΒΕΠ και εκπροσώπους Συλλόγων- Σωματείων και Ενώσεων Επαγγελματιών

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών-Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ν.Πιερίας καθώς και
εκπρόσωποι Συλλόγων- Σωματείων και Ενώσεων Επαγγελματιών της Πιερίας.

Οι επαγγελματίες της Πιερίας αναφέρθηκαν  στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κρίσης, της μνημονιακής πολιτικής και των μέτρων που -όπως υποστηρίζουν- θα οδηγήσουν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση με περιορισμό των εισοδημάτων και  σε συνδυασμό με τα φορολογικά,  θα αφανίσουν  την μικρομεσαία επιχείρηση και θα καταστρέψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

« Οι δεσμεύσεις και εξαγγελίες για φορολογικές ελαφρύνσεις, για το ασφαλιστικό, για την πάταξη της διαφθοράς και τη μείωση της γραφειοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, για την πάταξη του παραεμπορίου, για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, διαψεύσθηκαν όλες», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Πιερίας, κ. Χρήστος Εξίζογλου, για να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι  βιοτέχνες  αξιώνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις,  όπως είναι: κατάργηση του ΚΒΣ και ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων στη φορολογία εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, 20% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διαρκεί η κρίση, επαναφορά όλων των ασφαλιστικών παροχών υγείας, αναστολή για διάστημα 6 μηνών των πληρωμών των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τις τράπεζες καθώς και να παύσουν οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται  και η κεφαλαιοποίησή τους για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, διατήρηση της αφαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών και ιδιαίτερα αυτών του ΟΑΕΕ από το φορολογητέο εισόδημα, άρση κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, δυνατότητα άτοκου τραπεζικού δανεισμού των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων για εξόφληση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων  και  εφαρμογή του ΕΣΠΑ που  θα ΄΄ ανακούφιζε΄΄ τις επιχειρήσεις.

Τη συμπαράστασή της στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των επαγγελματιών εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Όπως,  τόνισε,  
το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την έλλειψη ρευστότητας είναι αβέβαιο, η ανεργία καθημερινά  εκτινάσσεται, τα λουκέτα αυξάνονται και ιδιαίτερα ο κλάδος τους  πλήττεται σοβαρά από την υφιστάμενη οικονομική κρίση.

« Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός αναπτυξιακού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ το κράτος οφείλει να έχει  προνοιακό  χαρακτήρα και μέσω προγραμμάτων να δώσει μια ανάσα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους,  που αποτελούν τους  πιο ευαίσθητους  κρίκους  της οικονομίας», υπογράμμισε η κ. Σοφία Μαυρίδου.