Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Θα αποτρέψουμε την δραματική επιστροφή στο εθνικό νόμισμα τής δραχμής?

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΑΠΟΨΗ. ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.
Θα αποτρέψουμε την δραματική επιστροφή στο εθνικό νόμισμα τής δραχμής?

Κρίσιμη ομολογουμένως η επικείμενη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των
μέτρων για την οποία απαιτούνται 151 ψήφοι, αναντίρρητα μέγιστη δοκιμασία για την τρικομματική Κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά που επιδιώκει να ψηφιστούν τα 151 μέτρα τού πακέτου των 13,5 δίσ ευρώ, πού απαιτούν οι δανειστές μας προκειμένου να αποδεσμευτεί και να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δις που κατά το μεγαλύτερο μέρος θα καταλήξει στις τράπεζες. Θα εξασφαλισθεί όμως η ανακούφιση και ευημερία του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού που υποβάλλεται σε αλλεπάλληλες σκληρές οικονομικές θυσίες αφαίμαξης και συρρίκνωσης τού εισοδήματος του?
Είναι τελικά βιώσιμο το ελληνικό χρέος και απαιτείται όπως πολλοί διεθνείς οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν διαγραφή του και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας? Ποιες θα είναι οι συνέπειες μιάς ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας?
Είναι δυνατόν η επιβίωση μας να εξαρτάται από το Δ.Ν.Τ.?
Είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος όταν υπολογίζεται ότι το 2020 θα έχει αισίως αφιχθεί στο 140τοίς εκατό του Α.Ε.Π.?, ακόμη και αν επαναγοράσουν οι δανειστές μας ομόλογα πού κατέχουν ιδιώτες? Πώς θα εξασφαλισθούν τα 10 δίσ που απαιτούνται, θα συναινέσουν οι Γερμανοι? Αν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση τότε είναι ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός , χρεοκοπία τής Ελλάδος σύμφωνα με εκτιμήσεις, πού θα ζημιώσει τις Η.Π.Α. και την Κίνα πρωτίστως αλλά και την Γερμανία.
Είναι κοινή παραδοχή ότι η οικονομική ύφεση παραμένει στην Ελλάδα, ότι το νέο πακέτο βοήθειας δεν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, άλλωστε η κ. Μέρκελ αποφεύγει να έλθει στο γερμανικό Κοινοβούλιο νέο θέμα περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης τής Ελλάδας περί τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές. Νομίζω ότι οι δανειστές μας μετρούν τις απώλειες που θα καταγράψουν από μία ενδεχόμενη έξοδο τής Ελλάδας από την ευρωζώνη, επίσης οι αμερικανικές εκλογές καθυστερούν αυτήν την εξέλιξη.
Η εταίρος ΔΗΜΑΡ αναμένεται να μην υπερψηφίσει τα επώδυνα μέτρα ιδίως σε ότι αφορά τα εργασιακά αυτό είναι πασιφανές, γεγονός που έχει διαταράξει τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και προκαλεί εκνευρισμό το Μαξίμου, ενόψει της καταψήφισης των μέτρων από την Κ.Ο. Κουβέλη. Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτήν την δεινή θέση επιχειρούν τώρα την διάσωση μας, απαιτώντας οι ξένοι να χρηματοδοτούν το δικό μας διογκωμένο χρέος, χωρίς να έχουν επεξεργαστεί σχέδιο ανάτασης , αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας, μάς θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα αν δεν υπερψηφίσουμε θα μας αποβάλλουν από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ότι δηλ. θα πεθάνουμε, και έτσι συνεχίζεται η παράδοση μας σε ξένα συμφέροντα. δεν είναι προϊόν λαϊκισμού αυτή η διαπίστωση. Το πελατειακό , κομματικό κράτος της μεταπολίτευσης μας έφθασε σε αυτήν την κατάντεια προσελήφθησαν από τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας πού συνεχίζουν να χαρίζονται στους μεγαλοφοροφυγάδες και τούς πλουσίους πολύ δεν φορολογούνται ίσα. Συμπερασματικά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι μας οδήγησε σε αυτήν την δυσχερή θέση, ώστε να παρουσιάζουμε εικόνα διάλυσης σήμερα , φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθουμε χωρίς έξωθεν οικονομική βοήθεια και να μην είμαστε διόλου προετοιμασμένοι για ΜΊΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ,. Η  κυβέρνηση Σαμαρά εν ολίγοις δεν τήρησε τις προεκλογικές εξαγγελίες της και δεσμεύσεις , δεν αναδιαπραγματεύτηκε με την Κομισιόν και τους δανειστές , υπέκυψε στους ωμούς εκβιασμούς των, με αποτέλεσμα να ισοπεδώνονται, να στραγγαλίζονται οικονομικά μεσαία τάξη και συνταξιούχοι, πού καλούνται να σηκώσουν τα επαχθή μέτρα.

ΑΠΟΨΗ. ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.