Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Νέας Αγαθούπολης

Μας το έστειλε η Λία Παπαδράγκα..... Ευχαριστούμε πολύ


Ραντεβού στην παραλία της Νέας Αγαθούπολης έχουν δώσει πολίτες αλλά και μυδοκαλλιεργητές της Πιερίας την ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, προκειμένου να
συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τους τοπικούς συλλόγους (Πολιστιστικός Σύλλογος Οι Αγάθωνες, ΝΟΝΑΜ, Σύλλογος Εθελοντών «Κυψέλη», Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες). Σημείο συνάντησης για τον καθαρισμό είναι τα γήπεδα του τένις στον ποδηλατόδρομο, στις 10 το πρωί.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από δίχτυα και τα βαρέλια των μυδοκαλλιεργειών, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγαθούπολη. Στόχος είναι να γίνει η… αρχή, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες, με τη συμμετοχή και τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων φορέων, των κατοίκων, αλλά και των μυδοκαλλιεργητών.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).