Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σκότωσαν Βασίλισσα της ομορφιάς που ενεργούσε ως ανθρώπινη ασπίδα

Η 22χρονη Μεξικανή βασίλισσα της ομορφιάς Μαρία Σουζάνα Φλόρες Γκάμες, η οποία σκοτώθηκε το Σάββατο σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και του στρατού
στην πολιτεία Σιναλόα του βορειοανατολικού Μεξικού, είχε χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με την έκθεση που διαβίβασαν οι στρατιωτικοί στη γενική εισαγγελία, η Μαρία Σουζάνα Φλόρες Γκάμες είχε βγει με ένα όπλο στο χέρι από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με ομάδα ενόπλων, σε έναν παράδρομο της Σιναλόα, μιας περιοχής όπου δρουν καρτέλ ναρκωτικών.

Οι στρατιωτικοί "δεν είπαν ότι αυτή πυροβόλησε αλλά μόνο ότι είχε χρησιμοποιηθεί σαν ένα είδος ανθρώπινης ασπίδας", δήλωσε πηγή της εισαγγελίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της νεκροψίας για να εξακριβωθεί αν στο πτώμα υπήρχαν ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν θετικές, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της Σιναλόα, Μάρκο Αντόνιο Χιγκουάρα Γκόμες, ο οποίος είχε επίσης πει ότι βρέθηκε κοντά της ένα Καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-47.

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ένας στρατιωτικός και δύο γυναίκες, μεταξύ τους η Μαρία Φλόρες, σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή των πυρών που σημειώθηκε στην τοποθεσία Μοκορίτο, ύστερα από μεγάλη καταδίωξη.

Το πτώμα της Μαρία Φλόρες βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωκαν οι Αρχές. Δίπλα της οι ερευνητές βρήκαν ένα Καλάσνικοφ ΑΚ-47, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, η όμορφη μελαχρινή που ήταν γνωστό φωτομοντέλο και βραβεύτηκε στο διαγωνισμό ομορφιάς 'Διεθνής Ανατολικός Τουρισμός' στην Κίνα το Μάιο του 2011 και εστέφθη 'Γυναίκα της Σιναλόα' το Φεβρουάριο του 2012, ταξίδευε μαζί με τον μνηστήρα της, ο οποίος ήταν μέλος της συμμορίας και επίσης σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τους στρατιώτες.

Η συμμορία αυτή των πληρωμένων φονιάδων είχε κατά τα φαινόμενα διασυνδέσεις με τον Όρσο Ιβάν Γκαστέλουμ ή El Cholo Vago (ο Ευρασιάτης τεμπέλης), τον αρχηγό της συμμορίας των πληρωμένων δολοφόνων που δρα για λογαριασμό του ισχυρού καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα, στην περιοχή Εβόρα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η ανταλλαγή πυρών, οι στρατιώτες βρήκαν επτά πυροβόλα ΑΚ-47, έναν όλμο, ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες, ένα πυροβόλο 4 εκατοστών και χίλια φυσίγγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της Μαρία Φλόρες μετείχαν την Κυριακή στην επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Κουλιακάν, παρά την ισχυρή παρουσία του στρατού.

Στην ιστoσελίδα τους στο Facebοok οι διοργανωτές του διαγωνισμού ομορφιάς στη Σιναλόα εξέφρασαν την Κυριακή τα "ειλικρινή τους συλλυπητήρια" για το δράμα αυτό.

Το Δεκέμβριο του 2008 η Λάουρα Ζουνίγκα, η οποία είχε κερδίσει τον τίτλο της βασίλισσας της ομορφιάς στη Σιναλόα είχε συλληφθεί από την αστυνομία της βορειοανατολικής πόλης Τζαλίσκο μαζί με επτά μέλη του καρτέλ της Χουάρες και κατάσχεσε ολόκληρο οπλοστάσιο.



.nooz.gr/