Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η Γραμματεία Νέας Γενιάς αυξάνει τα ηλικιακά όρια του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους»

Νομική βοήθεια χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα παρέχει από το νέο έτος η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στους ανήλικους και σε νέους από 18 έως 30 ετών, στο πλαίσιο του
προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους», το οποίο αναπροσαρμόστηκε στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας, η δωρεάν νομική βοήθεια θα παρέχεται αφενός σε νέους 18-30 (υπό ορισμένες προϋποθέσεις 35 ετών) για υποθέσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή του Νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αφετέρου σε ανήλικους και νέους μέχρι 30 ετών για κάθε είδους εργατικές διαφορές. Σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση, το ηλικιακό όριο έως σήμερα, ήταν τα 24 έτη.

Το πρόγραμμα αφορά σε ανήλικους και νέους ενήλικους που δεν διαθέτουν τους πόρους για να αναλάβουν το οικονομικό κόστος μιας δικαστικής διαμάχης ή και εξωδικαστικά. Το πρόγραμμα επεκτείνεται έως την ηλικία των 35 ετών για γυναίκες που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης λευκής σαρκός, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους δικηγόρους να αναλάβουν υποθέσεις, αφού οι νομικοί που θα απασχοληθούν θα είναι επίσης έως 35 ετών. Από το ηλικιακό κριτήριο των νομικών εκπροσώπων εξαιρούνται οι υποθέσεις που απαιτούν ειδικό χειρισμό και εκείνες οι υποθέσεις που απαιτούν την παράσταση δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω.

Μέσω της ιστοσελίδας της (www.neagenia.gr), η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί Δικηγόρους Συλλόγους και Ενώσεις Νέων Δικηγόρων της χώρας να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2012.

Δ.Π.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ