Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πέταξαν καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας στο Πολυτεχνείο

Επίθεση με καφέδες και μπουκάλια δέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στο Πολυτεχνείο όπου κατέθεσε στεφάνι για τον εορτασμό της 39ης επετείου από την εξέγερση.Διαδηλωτές "εγκλώβισαν" τον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, σε
γραφείο της Διοίκησης, και τελικά φυγαδεύτηκε από άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

Ο υφυπουργός Παιδείας δέχτηκε επίθεση με μπουκάλια και καφέδες κατά την αποχώρησή του από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Δείτε το βίντεο εδώ
Λίγο αργότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: "Πήγα στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Μπήκα από την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και, με αντιπροσωπεία λυκείου της περιοχής Μεταμόρφωσης, επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Βγήκα πάλι από την κύρια είσοδο του Ιδρύματος, γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια τέτοια γιορτή. Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων, σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική Κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται, μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του".

Παρών ο Μίκης Θεοδωράκης

"Εύχομαι να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός. Είναι τα ίδια και χειρότερα", δήλωσε από την προγραμματισμένη εκδήλωση - συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το Σάββατο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία στις 3 το μεσημέρι.

Στις 2 θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος για να αρχίσει η καθιερωμένη εκδήλωση με ομιλίες και προσκλητήριο νεκρών. Η πορεία, στην κορυφή της οποίας, όπως κάθε χρόνο, θα βρίσκεται η σημαία του Πολυτεχνείου, αναμένεται να αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης.


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/11/blog-post_3740.html#ixzz2CPyqFdEj
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike