Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

21 δημοσιογράφοι με μισθούς 3,2 εκατομμυρίων στην περιφέρεια!

Είναι βέβαιο ότι αμέσως το μυαλό όλων πάει σε κάποια ελληνική περιφέρεια, δεν είναι όμως έτσι. Συμβαίνει και αλλού...
Ο νέος κυβερνήτης της Σικελίας, ο Ροζάριο Κροτσέτα, αποφάσισε να απαλλαγεί από τους 21
δημοσιογράφους που εργάζονται για την περιφέρεια, έχουν όλοι τον τίτλο του αρχισυντάκτη και αντιπροσωπεύουν έναν ετήσιο προϋπολογισμό 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, έκαναν σήμερα γνωστό τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ομάδα αυτή των δημοσιογράφων, η οποία προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό από τους προκατόχους του Κροτσέτα, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη απ' αυτή που υπήρχε στην έδρα της ιταλικής κυβέρνησης την εποχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι μισθοί ανέρχονται σε 4.000 ως 6.000 ευρώ καθαρά και σε 12.000 ευρώ για τον μόνιμο ακόλουθο Τύπου της περιφέρειας στις Βρυξέλλες, ποσά εντυπωσιακά με δεδομένη την καταστροφική δημοσιονομική κατάσταση της Σικελίας, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Τα 3,2 εκατομμύρια του ετήσιου προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν "ένα ποσό με το οποίο θα μπορούσαμε να πληρώσουμε 200 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ανθρώπους που κερδίζουν 600 ευρώ το μήνα και δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους", κατήγγειλε ο Κροτσέτα, ο υποψήφιος της αριστεράς που εξελέγη προς γενική έκπληξη στα τέλη Οκτωβρίου σ' αυτό το οχυρό της δεξιάς.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί απασχολούνται αυτή τη στιγμή για να συντάσσουν ανακοινώσεις, να οργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου και να φτιάχνουν μια βιντεοεφημερίδα που διανέμεται στο Ίντερνετ.

"Κατά τη γνώμη μου, με 21 αρχισυντάκτες, καταφέρνει κανείς να εκδώσει ταυτόχρονα τη 'Λα Ρεπούμπλικα' και την 'Ιλ Κοριέρε ντέλα Σέρα'", τις δύο μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες, ειρωνεύτηκε ο Κροτσέτα.

Όμως οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται υπό κατηγορία αντέδρασαν: "Οποιαδήποτε απόφαση που μας αφορά δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο με σεβασμό των προδιαγραφών που προβλέπονται από τη σύμβαση εργασίας των δημοσιογράφων", προειδοποίησε η συντακτική επιτροπή τους, η οποία υποστηρίζεται από τα περιφερειακά και εθνικά όργανα του συνδικάτου των δημοσιογράφων.

Η προειδοποίηση δεν φαίνεται πάντως να φοβίζει το νέο κυβερνήτη: "Όταν ήμουν δήμαρχος στη Γέλα (νότια Σικελία), απέλυσα τη γυναίκα ενός νονού της μαφίας, φανταστείτε λοιπόν αν θα με φοβίσει η κάστα των δημοσιογράφων", δήλωσε.

newsit.gr