Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” [βίντεο]

Μας το έστειλε η cristina..... Ευχαριστούμε πολύ
Μετά την Χρυσή Αυγή,  μηνυτήρια αναφορά για την λίστα “Λαγκάρντ” κατέθεσαν και τρεις πολίτες: η Αλίκη Κυριακάκηο Οδυσσέας Τηλιγάδας και η Ελένη Διαμαντοπούλου. Αυτή την φορά οι
μηνυτές δεν στρέφονται μόνο κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και κατά των επικεφαλών του ΣΔΟΕ (πρώην και νυν), Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιο Στασινόπουλο.
Η Αλίκη Κυριακάκη είναι η συνταξιούχος εφοριακός η οποία είχε καταγγείλει επτά συναδέλφους της ότι είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση. Οι επτά καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία τους και ζημία περίπου 28 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου …… και παρέμειναν στις θέσεις τους στο δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα ”Λαγκάρντ” είναι μέρος της  λίστας Φαλτσιάνι η οποία εμπεριέχει πάνω από 20 χιλιάδες ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας HSBC στην Ελβετία, που έχουν κλαπεί το 2008 από υπάλληλο της τράπεζας και έχουν παραδοθεί / πουληθεί σε κυβερνήσεις / μυστικές υπηρεσίες. Η ελληνική κυβέρνηση λέγεται ότι την προμηθεύτηκε από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, κ. Christine Lagarde.
είδηση από το  http://www.protothema.gr/, εικόνα από news.pathfinder.gr

justiceforgreece.wordpress.com/