Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Γιάννης Μπουτάρης κορυφαίος δήμαρχος παγκοσμίως για τον Οκτώβριο


Τη διάκριση του Δημάρχου του μήνα για τον Οκτώβριο του 2012 απονέμει στον Γιάννη Μπουτάρη η ιστοσελίδα citimayors.com, που ανήκει στο think tank City Mayors Foundation με
έδρα το Λονδίνο. Ο Γιάννης Μπουτάρης παίρνει τη σκυτάλη από τους δημάρχους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης που είχαν την ίδια διάκριση τους προηγούμενους δυο μήνες.
«Εάν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, δεν θα υπήρχε το πολιτικό και οικονομικό χάος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα», σχολίαζαν γερμανικές εφημερίδες μετά την επίσκεψη του κ. Μπουτάρη στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 2012.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο του site, οι μεταρρυθμίσεις και οι πρωτοβουλίες που προωθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην πόλη, έχουν επικροτηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις προσπάθειες που κάνει για το τουριστικό άνοιγμα της πόλης σε Ισρήλ και Τουρκία, ενώ για το θέμα των σκουπιδιών, όπως σημειώνεται, είναι σύνηθες πρόβλημα και για το σκοπό αυτό ο κ. Μπουτάρης προωθεί τη συνεργασία με ιδιώτες, ακολουθώντας στον τομέα της καθαριότητας τα βήματα της Κολωνίας, της Βιέννης και της Νίκαιας. Επίσης, στο άρθρο γίνεται αναφορά την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα και πολιτική διαδρομή του κ. Μπουτάρη.
Η διάκριση έρχεται να προστεθεί στα δημοσιεύματα διεθνών ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες οι New York Times εκθείαζαν τα επιτεύγματα του Γιάννη Μπουτάρη στον κεντρικό δήμο της πόλης.