Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μας το έστειλε η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ..... Ευχαριστούμε πολύ 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΗ
…Παρά την προσπάθεια του Δημάρχου

Με ιδιαίτερη επιμονή και σε μια επίδειξη ακραίας ανευθυνότητας, ο Δήμαρχος προσπάθησε να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 3-10-12 για την σύναψη Δανείου 1.500.000 €.  Δεν το πέτυχε
οριακά (ψήφοι 13-13) αφού τρεις σύμβουλοι της συμπολίτευσης έκαναν το αυτονόητο: καταψήφισαν την πρότασή του.  Προτείνοντας μια σειρά έργων δήθεν αναπτυξιακών με αστεία επιχειρηματολογία (η πλατεία Κολινδρού θα… φύγει, το πρώην Δημαρχείο Κολινδρού θα… πέσει κ.λπ.) και χωρίς άξονες προτεραιότητας – αφού όπως φαίνεται ποτέ δεν ασχολήθηκε με ολοκληρωμένο προγραμματισμό – θέλησε να αποκτήσει ευχέρεια χρήσης χρημάτων σε βάρος των δημοτών και της επόμενης γενιάς, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του.
Όπως όλα δείχνουν στο υπόλοιπο της θητείας της η Δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει στην ίδια λογική, πράγμα που θα φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο το Δήμο.  Σπατάλες σε αναθέσεις έργων και προμήθειες, ανύπαρκτη πολιτική εισπράξεων τελών, οφειλών και προστίμων, προσλήψεις ημετέρων όπου έχει δυνατότητα (Δ.Σ. Δημοτικών φορέων, διμηνίτες, υδρονομείς κ.λπ.) και η γενικότερη κακοδιαχείριση οικονομικών θα φέρουν νέες προσπάθειες για δάνεια.  Ας είμαστε σε επιφυλακή.
Σημαντικό ζήτημα πάντως είναι η αδυναμία της Προέδρου να κρατήσει στοιχειωδώς σοβαρές διαδικασίες στο Δ.Σ.  Όποιος θέλει, χωρίς άδεια, παίρνει το λόγο, μιλάει όσο θέλει, λέει ότι θέλει, ασχέτως θέματος συζήτησης και ο Δήμαρχος τοποθετείται συνήθως εκτός θέματος επί ώρες.  Στην αρχή λοιπόν της συνεδρίασης, πολίτες ζήτησαν τον λόγο για να διαμαρτυρηθούν (σωστά) για την αύξηση τελών ύδρευσης.  Έγινε χάβρα λοιπόν επί μιάμιση ώρα όπου Δήμαρχος, πολίτες και σύμβουλοι φώναζαν χωρίς κανένα όριο.  Η Πρόεδρος έχει την υποχρέωση να γνωρίζει και να εφαρμόζει τον κανονισμό όπου προβλέπεται, ότι όταν θέλουν πολίτες να εκφράσουν κάτι πέρα από το Τοπικό τους Συμβούλιο, τότε πρέπει να κάνουν αίτηση προς το Δ.Σ., να το εκφράσουν με εκπρόσωπο και το Δ.Σ. να συζητά και να αποφασίζει.  Και αν δεν είναι στην Ημερήσια Διάταξη τότε να τίθεται εκ του Δ.Σ. θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης.
Τονίζουμε λοιπόν αυτονόητες αρχές γιατί απ’ ότι φαίνεται η Δημοτική μας αρχή στοχεύει σε οδυνηρές για τον τόπο εξελίξεις που θα οδηγήσουν στον οικονομικό μαρασμό του Δήμου και την απόλυτη υποβάθμιση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. 

Αιγίνιο 10 – 10 – 2012
         Για την Σ.Ε.
       Γ. Γεωργιάδης
       Δ. Κασαπίδης
       Α. Νταγλιούδης
       Χρ. Πρασκίδης