Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Δημήτρης Πόδας και Στέλιος Χατζηϊωάννου στο "Αρχίζει το ματς" του Μπάμπη Πείδη

Μας το έστειλε ο Μπάμπης Πεϊδης..... Ευχαριστούμε πολύ


Δημήτρης Πόδας: Με 5-6 έμπειρους και 8 εφήβους το φετινό ρόστερ
Στέλιος Χατζηϊωάννου: Έχουμε ανεβάσει τον πήχη ψηλά
 
Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο μίλησαν ο έφορος του Πιερικού Αρχέλαου Δημήτρης Πόδας και ο υπεύθυνος προπονητής των Ακαδημιών Στέλιος Χατζηϊωάννου.
Αξίζει να δούμε παρακάτω κάποια σημαντικά κομμάτια από αυτά που ανέπτυξαν στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσαν στον Μπάμπη Πεΐδη και στην εκπομπή «Αρχίζει το Μάτς»:

Δημήτρης Πόδας:
Σκοπός του συλλόγου δεν είναι μόνο η παραγωγή αθλητών. Το πρώτο βέβαια είναι η παραγωγή σωστών ανθρώπων στα όρια των δυνατοτήτων που δίνονται με τις ώρες ενασχόλησης των παιδιών. Είναι και η παραγωγή των νέων προπονητών. Παρατηρείται ένα κενό στους προπονητές καλώς ή κακώς με ευθύνη όλων μας, δε θέλω να βγάλω τον εαυτό μου ή την ομάδα μας απ έξω και σημαντικό κομμάτι είναι ότι θέλουμε κοντά μας νέους ανθρώπους με δουλειά.
Έτσι αποφασίσαμε τη συνεργασία μας με τον Δαμιανό τον Χρυσίδη, παλιό διεθνή αθλητή με τις ομάδες παίδων και εφήβων, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ πια, προπονητή εδώ και χρόνια (έχει δουλέψει και παλαιότερα στο σύλλογο). Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε κοντά μας και νομίζω θα ανεβάσει το επίπεδο της δουλειά μας.
Επίσης είναι ο Φάνης Τσαϊτουρίδης, αθλητής του συλλόγου για σειρά ετών, εξαίρετο παιδί με πολύ όρεξη να βοηθήσει το σύλλογο και τα παιδιά
Και η Σέβη Αβουρδιάδου η οποία υπήρξε και αυτή αθλήτρια του συλλόγου, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. Είχε δουλέψει μια 5ετία στου Μαντουλίδη σε ένα καλό μπασκετικό πρόγραμμα και νομίζω αυτά τα παιδιά έχουν να δώσουν το συν,  στο ήδη πολύ καλό στάφ που υπάρχει, να εμπλουτίσουν τις παραστάσεις της ομάδας και νομίζω ότι με καλή συνεργασία θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.
Σκοπός της ομάδας είναι να είμαστε στο νέο κλειστό γυμναστήριο. Υπάρχουνε θέματα που σαφώς πρέπει να ξεπεραστούνε γιατί αυτή τη στιγμή κανένα από τα δυο κλειστά γυμναστήρια της πόλης δεν έχει άδεια για να γίνουν αγώνες.
Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, πιθανόν και παραλείψεις. Χρειάζεται μια προσπάθεια και καλή διάθεση από όλους για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Τα γήπεδα πρέπει να είναι ανοιχτά και όχι κλειστά.
Ο Πιερικός Αρχέλαος είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Ανδρική ομάδα και ακαδημίες.
Υπάρχει σε όλα τα αθλήματα μια στροφή στα ταλέντα. Η διαφορά της δικής ομάδας με πολλές από αυτές είναι ότι ψάχνουν νέα παιδιά από άλλες ομάδες και όχι από τα τμήματα υποδομής τους. Ο φετινός Πιερικός Αρχέλαος θα αποτελείται από 8 εφήβους της περσινής ομάδας και 5-6 έμπειρους παίκτες.
Έχει επέλθει συμφωνία με τον Δημήτρη Γαλάνη. Τώρα περιμένουμε να κλείσει το ρόστερ και τυπικά το οποίο έτσι κι αλλιώς δε θα είναι μεγάλο, για να ανακοινωθεί.
Σύντομα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις.
Τυπικά υπάρχει μια ημερομηνία για την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά δεν είναι σίγουρη γιατί υπάρχουν θέματα με την ομοσπονδία τα οποία πρέπει να τακτοποιηθούν. Έτσι ίσως πάμε λίγο πίσω.
 
Στέλιος Χατζηϊωάννου:
Είναι γεγονός ότι πέρσι η χρονιά ήταν για εμάς πολύ δημιουργική και ήταν από τις πιο δημιουργικές των τελευταίων ετών και όπως είπες όπως μόνο επειδή ήρθαν τα αποτελέσματα, αλλά επειδή μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Με βάση επομένως την περσινή χρονιά, έχουμε ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Κάνω μια διαπίστωση ότι όσο τα παιδιά θα συνεχίσουν να έχουν τον ίδιο ζήλο, οι γονείς να συμβάλλουν τόσο σημαντικά, οι προπονητές να έχουν τόσο μεγάλη όρεξη και η διοίκηση να είναι τόσο κοντά μας, η φετινή χρονιά θα είναι τουλάχιστον το ίδιο δημιουργική με την προηγούμενη.
Μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι τα ίδια γιατί αυτό έχει να κάνει με τις συγκυρίες, με τον παράγοντα τύχη, με τον παράγοντα αντίπαλο, εμείς είμαστε σίγουροι όμως ότι θα κάνουμε ότι κάναμε πέρσι, ίσως και περισσότερα, μπορεί και πολύ ποιοτικότερα.
Όσο μεγαλύτερος είναι ένας οργανισμός, τόσο μεγαλύτερες δυσκολίες μπορεί να παρουσιάσει. Γι αυτό χρειάζεται και πολύ δουλειά οργανωτικά, ώστε η ομάδα να παρουσιάζει και μέσα στο γήπεδο όπου θα είναι η βιτρίνα της δουλειάς μας την ίδια μας φιλοσοφία. Επομένως όταν έρχονται και τα αποτελέσματα, καταλαβαίνετε ότι και η δουλειά που γίνεται είναι πετυχημένη.
Είναι πολύ δύσκολη η σύνθεση μια καλής ομάδας εφήβων. Υπήρχαν δυσκολίες στη συμμετοχή των παικτών στις προπονήσεις για να δουλέψουμε (σχολεία, συμμετοχή με την ανδρική ομάδα κλπ). Τα αποτελέσματα παρόλα αυτά ήρθαν και δεν ήταν μόνο της φετινής χρονιάς. Τα παιδιά δούλευαν καλά και τα προηγούμενα χρόνια.
Τελικά ανταμείβεται αυτός που δείχνει διάρκεια στην εργατικότητα.
Οι γονείς είναι μέρος του προγράμματος μας. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι αθλητές και οι γονείς αλληλεπιδρούν όλοι για την επιτυχία του προγράμματος που ακολουθούμε.