Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια και εγκατάσταση φιλικών συστημάτων αγκυροβολίας με επιφανειακό πλωτήρα (σημαδούρα)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φιλικών συστημάτων αγκυροβολίας με ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ πλωτηρα (σημαδουρα)» (ΔΡΑΣΗ Γ.1) ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NATURA 2000 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ» ΜΕ ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ “ACCOLAGOONS” (LIFE09 NAT/GR/000343) και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις σχετικές προσφορές σύμφωνα με τις ανωτέρω σχετικές διατάξεις και λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω στοιχεία και προϋποθέσεις:
 
Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση των φιλικών αυτών συστημάτων αγκυροβολίας με χρήση επιφανειακών πλωτήρων (σημαδούρες), που αποτελεί την δράση Γ1 στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου με ακρωνύμιο “ACCOLAGOONS” (LIFE09 NAT/GR/000343). Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 25% από ιδίους πόρους και έχει στόχο να δημιουργήσει φιλικά προς τους λειμώνες του Posidonia oceanica αγκυροβόλια, με βάση την πρόταση μελέτης που έχει γίνει για την περιοχή του έργου. Συνοπτικά, προτείνονται οκτώ σταθμοί φιλικής αγκυροβολίας: 2 στο Αγγελοχώρι, 2 στο Βόρειο τμήμα της Επανομής, 4 στο Νότιο τμήμα της Επανομής.
 
Τα προτεινόμενα αγκυροβόλια αποτελούνται από μια διάταξη με τα ακόλουθα μέρη :
  • την (κοχλιοειδή ή ελικοειδή) άγκυρα
  • τα ενδιάμεσα στοιχεία και
  • τον επιφανειακό πλωτήρα
 
Ανάλογα με το είδος του υποστρώματος της θέσης τοποθέτησής τους, προτείνεται :κοχλιοειδής άγκυρα για τις θέσεις των σχετικά μεγάλων «ανοιγμάτων» με αμμώδες υπόστρωμα, ή ελικοειδής άγκυρα για τις θέσεις των μικρότερων «ανοιγμάτων» με καλά ανεπτυγμένο τον τάπητα του λειμώνα.
 
Περισσότερα στοιχεία παρουσιάζονται στο συνημμένο ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ που έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του έργου, όπου αποτυπώνεται και σχηματικά και φωτογραφικά η διάταξη των προς προμήθεια υλικών όσο και η πρόταση για την τοποθέτηση – εγκατάσταση τους καθώς και τα οικολογικά οφέλη της προμήθειας.   
 
Παραδοτέο της σύμβασης
Προμήθεια και εγκατάσταση οκτώ σταθμών φιλικής αγκυροβολίας.
 
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σύμβασης
 
Ο χρόνος παράδοσης του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης ορίζεται σε τρείς (3) μήνες
 
Προϋπολογισμός έργου:
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Για την πληρωμή του ποσού αυτού έχει δεσμευτεί αντίστοιχο ποσό (Αρ. Πρωτοκόλλου ανάληψης 256781(9056)/17-7-2012 ΑΔΑ :B4127ΛΛ-60Ρ) του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστικής Διαχείρισης της Π.Κ.Μ. – φορέας 724 Κ.Α.Ε 9899.
 
Τρόπος Πληρωμής
 
Η πληρωμή του συμβατικού τιμήματος θα γίνει εφάπαξ μετά την παράδοση και εγκατάσταση από τον ανάδοχο των 8 σταθμών φιλικής αγκυροβολίας και την παραλαβή τους από την αρμόδια επιτροπή.
 
Δικαίωμα συμμετοχής – Υποβολής Προσφοράς
 
Οι ενδιαφερόμενοι για το έργο πρέπει να διαθέτουν σχετική εμπειρία στην προμήθεια και εγκατάσταση συναφών υλικών (Προμήθειες ναυτιλιακών ειδών) για την απόδειξη της οποίας οφείλουν να υποβάλλουν το επαγγελματικό τους προφίλ, καθώς και πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.
 
Η οικονομική προσφορά των υποψηφίων θα πρέπει να είναι για το σύνολο της προμήθειας σε ευρώ.
 
Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιότητας του Προγράμματος στο site της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr), και θα τοιχοκολληθεί στην έδρα της Υπηρεσίας Διενέργειας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κο Β. Τσανίδη (υπάλληλο της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ.) στο τηλ. 2313 319791 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Υποβολή προσφοράς:  Η υποβολή προσφορών μπορεί να γίνεται κάθε μέρα από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ. www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας την Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κάτω από την ενότητα «Προκηρύξεις») μέχρι και 15 ημέρες από την ημερομηνία αυτή, δηλαδή έως τις 14/9/2012 και ώρα 14:30 μ.μ.. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε σφραγισμένο φάκελο ιδιοχείρως, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς στη διεύθυνση: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, Δ/νση Οικονομικού, Τμήμα Προμηθειών, Βασ. Όλγας 198, Τ.Κ. 54110, Θεσ/νίκη, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία και ώρα. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία πρωτοκόλλου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που φέρει ο φάκελος αποστολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
 
Οι προσφορές δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για δύο (2) μήνες από την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών.
 
Γλώσσα υποβολής προσφορών: Ελληνική
 
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία.
                                                               

Σχετικά Αρχεία
ΑρχείοΤύποςΜέγεθος
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια και εγκατάσταση φιλικών συστημάτων αγκυροβολίας με επιφανειακό πλωτήρα (σημαδούρα)524 KB