Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέχιση του αγώνα για τα εργασιακά μας δικαιώματα

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Σύλλογος Εργαζομένων                                                                    Κατερίνη 27/9/2012
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας                                                       Α.Π.: 27
Πληρ. Πρόεδρος: Δομνίκη Καράντζιου  
Τηλ: 2351351162
e-mail: d.karantziou@pieria.pkm.gov.gr

Μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου, όπου η συμμετοχή των συναδέλφων μας ήταν σε ποσοστό 27%, 49 στους 181 συνολικά εργαζόμενους, θεωρούμε σκόπιμο να
επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι από κοινού, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα στη συνέχιση του αγώνα. Οφείλετε να γνωρίζετε πως αίτημα συναδέλφων είναι οι κινητοποιήσεις να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, δηλαδή απεργίες διαρκείας. Η συμμετοχή μας σε απεργίες 24ωρες ή 48ωρες θεωρούμε πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι μια μονοήμερη διαμαρτυρία και την "επομένη" που τα μέτρα ψηφίζονται και εφαρμόζονται, οι εργαζόμενοι τα δέχονται χωρίς καμία αντίδραση.

Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, με περίτρανο παράδειγμα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λ.π.) τον περασμένο Οκτώβριο. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 επιστρέψαμε όλοι στις θέσεις εργασίας μετά από την 48ωρη απεργία, με μεγάλη συμμετοχή πανελληνίως, στις 19-20 Οκτωβρίου 2011. Ως αποτέλεσμα αυτού και άλλων πολλών απεργιακών κινητοποιήσεων, να αγωνιζόμαστε και οι εκάστοτε κυβερνήσεις να μη θεωρούν τους αγώνες μας ισχυρούς, σκληραίνοντας συνεχώς τα μέτρα κατά των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Αναρωτιόμαστε τις επόμενες μέρες, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ποια θα είναι η στάση της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας μας ΟΣΥΑΠΕ;
Οφείλετε να λάβετε άμεσα θέση και να δώσετε μια ενιαία γραμμή προς όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και τις ομοσπονδίες. Η στάση μας αυτές τις μέρες πρέπει να είναι σκληροπυρηνική, συνεχής και πολυεπίπεδη. Ο συνδικαλιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ηγηθεί κατάλληλα. Στην αντίθετη περίπτωση να γνωρίζετε πως οι συνάδελφοι χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλισμού, γεγονός που θα ισοπεδώσει τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του.

ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΠΑΝΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Να σταματήσουμε τις περικοπές και τα μέτρα κατά του εργαζομένου.
Να δώσουμε τέλος στα προσχήματα, τόσο τα δικά μας όσο και των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Επιτέλους ας χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και ας αξιοποιήσουμε τη δυναμική μας πριν χαθούν μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την ψήφιση των μέτρων. Αύριο ΔΡΑΣΗ γιατί μεθαύριο θα είναι ήδη αργά.
Με τιμή

Η Πρόεδρος του Συλλόγου


Δομνίκη Καράντζιου