Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μία χυδαία ταινία από χυδαίους ανθρώπους

Ένας σκηνοθέτης-φάντασμα με το ψευδώνυμο Basil, μέχρι πρότινος αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας προτεστάντης ιερωμένος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ένας Αμερικανο -αιγύπτιος, κόπτης στο δόγμα και γνωστός για τις ισλαμο-φοβικές του δραστηριότητες από
την Ουάσινγκτον, ακροδεξιοί χριστιανοί ακτιβιστές, μία TV persona από τα αιγυπτιακά Media, γνωστός για τις φιλο-ισλαμικές προκλήσεις του, και βεβαίως το διεθνές πολιτικό κλίμα, που είναι εκρηκτικό, συνιστούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο «στήθηκε» η προεκλογική προβοκάτσια των πρωταγωνιστών της κάκιστης ποιότητας ταινίας για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Το περιεχόμενο της ταινίας δεν αντέχει σε καμία κριτική ή ανάλυση. Πρόκειται για μία χαμηλοτάτου επιπέδου παραγωγή, που απλώς προκαλεί με τις χυδαίες αναφορές της το Ισλάμ και προσβάλλει τη ζωή του προφήτη. Ορισμένα μέρη της ταινίας δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλα ήταν υπολογισμένα. Ο προτεστάντης πάστορας από τη Φλόριντα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Τζόουνς, αυτός που έκαψε προ ετών δημόσια το Κοράνι προκαλώντας (και τότε όπως τώρα) την παγκόσμια ισλαμική κοινότητα, και ο κόπτης από την Αίγυπτο, που ονομάζεται Μορρίς Σαντέκ, «φρόντισαν» να μοντάρουν κομμάτια της ταινίας και να τα στείλουν σε «ειδικές» ηλεκτρονικές διευθύνσεις γνωστών ισλαμιστών ανά τον κόσμο. Ο χρόνος ή μάλλον οι ταχύτητες του Διαδικτύου έκαναν από εκεί και πέρα τη δουλειά τους. Η ιστοσελίδα «counter punch», στην οποία δημοσιεύουν γνωστοί Αμερικανοί διανοητές όπως και ο Νόαμ Τσόμσκυ, δημοσιοποίησε και το όνομα του περίφημου «σκηνοθέτη». 

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Εσάμ Αλ-Αμίν, το επίμαχο Film στήθηκε από τον γνωστό ακραίο κόπτη στο δόγμα και Αμερικανο-αιγύπτιο στην καταγωγή Νακούλα- Μπέσελι- Νακούλα.

Το περιοδικό «Time» αποτυπώνει, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοσή του, το σύστημα που τέθηκε σε λειτουργία, προκειμένου να προβοκάρει το Ισλάμ και να πυροδοτήσει τις βίαιες εκδηλώσεις που παρακολουθούμε σε όλον τον ισλαμικό κόσμο. Ο τίτλος που επιλέγει το «Time» είναι ενδεικτικός: «Οι πράκτορες της εξωφρενικής πρόκλησης».
Στην αρχή, ορισμένοι κύκλοι «αναγνώρισαν» πίσω από τον τάχα δημιουργό της ταινίας εβραϊκό δάκτυλο και επιχείρησαν να στήσουν και ολόκληρο σκεπτικό, με άξονα μία διαφαινόμενη προσπάθεια του Ισραήλ να παρασύρει τον πρόεδρο Ομπάμα στο μονοπάτι του πολέμου με το Ιράν. Πολύ γρήγορα, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί «δημιουργοί» της χυδαίας πρόκλησης. Πρόκειται για σεσημασμένους ακροδεξιούς-προτεσταντικούς -και όχι μόνον- κύκλους που δραστηριοποιούνται στην Αμερική, αποτελούν παραφυάδες τόσο της αμερικανικής Ακροδεξιάς όσο και των ακραίων τάσεων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (Tea Party) και χρηματοδοτούνται από γνωστά «Ιδρύματα» πλουσίων συντηρητικών Αμερικανών και Funds όπως:

1) Richard Mellon Scaife foundations
2) Lynde and Harry Bradley Foundation
3) Newton D. & Rochelle F. Becker foundations and charitable trust
4) Russell Berrie Foundation
Βλέπε την ειδική ανάλυση: 
(The Roots of the Islamophobia Network in America
By Wajahat Ali, Eli Clifton, Matthew Duss, Lee Fang, Scott Keyes, Faiz Shakir
August 26, 2011 ).

Το παιγνίδι των άκρων

Αν η προβοκάτσια στήθηκε στις ΗΠΑ, η κατανάλωσή της έγινε στις ισλαμικές χώρες, όπως ήταν αναμενόμενο, και από εκείνους τους κύκλους που επιχείρησαν και πέτυχαν -μέχρις ενός σημείου- να οικειοποιηθούν την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία. Η επίθεση κατά των διπλωματικών εγκαταστάσεων της Αμερικής στη Βεγγάζη μπορεί να άρχισε αυθόρμητα, αλλά κατέληξε σε μία οργανωμένη επίθεση ειδικής ομάδας με ρουκέτες, η οποία και έψαξε επιμελώς, για να ανακαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως συμφωνίες για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών αποθεμάτων, μυστικά σχέδια για ασφαλές καταφύγιο της αμερικανικής αποστολής κ.λπ.. Αμέσως μετά την επίθεση, χτυπήθηκε με ρουκέτες ειδική περιοχή στη Βεγγάζη, όπου, σύμφωνα με τα αρχεία που ανακάλυψαν οι επιτιθέμενοι, θα κρύβονταν Αμερικανοί διπλωμάτες. Είναι επίσης αληθές ότι, στη διάρκεια της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών κατά της ταινίας και της αμερικανικής προβοκάτσιας στη Λιβύη, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός γνωστών σαλαφιστών, φανατικών δηλαδή μουσουλμάνων από την Αίγυπτο, που έχουν τους τελευταίους μήνες κυριαρχήσει ιδεολογικά στη Λιβύη και την Τυνησία.

Η φωτιά μεταδόθηκε αυτόματα σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαίτερα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, που είναι και η ημέρα προσευχής στο Ισλάμ. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες, νεκρός ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη, ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αμηχανία στον Λευκό Οίκο λόγω της προεκλογικής περιόδου, κινητοποίηση των ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων, ενίσχυση των ακροδεξιών - εθνικιστικών κύκλων στις ΗΠΑ, συσπείρωση των ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη κ.λπ.. 


(Time: Οι πράκτορες της εξωφρενικής πρόκλησης)

Οι σκηνές που εξόργισαν το Ισλάμ:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


zougla.gr/