Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ύψους 2,20 ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο!

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ

Ένας Μεγάλος Δανός, ο οποίος φθάνει τα 2,2 μέτρα όρθιος στα πίσω πόδια του, κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο.

Ο γιγαντόσωμος σκύλος από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ ζυγίζει 70,3 κιλά, σύμφωνα με την 57η έκδοση
του βιβλίου των ρεκόρ. Έχει ύψος 1,12 μέτρα από τα πόδια του μέχρι το ακρώμιό του, το σημείο, δηλαδή, της ωμοπλάτης από το οποίο μετριέται το επίσημο ύψος ενός τετράποδου θηλαστικού. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ, ο συγκεκριμένος Μεγάλος Δανός είναι επισήμως ο ψηλότερος καταγεγραμμένος σκύλος.

Το βιβλίο των «Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες 2013» υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος σκύλος κατέρριψε το ρεκόρ του Γίγαντα Τζορτζ, ενός άλλου Μεγάλου Δανού, ο οποίος ήταν κατά μια ίντσα πιο κοντός.
«Η ερώτηση που κάνουν συχνότερα οι άνθρωποι είναι: “Αυτός είναι σκύλος ή άλογο;”», λέει η ιδιοκτήτρια του τρίχρονου Δανού Ντενίζ. «Χρειάστηκε να νοικιάσουμε φορτηγάκι για να τον μεταφέρουμε και… αχ… αν σε πατήσει θα σου αφήσει μελανιά», περιγράφει η ίδια.

Η τελευταία έκδοση του βιβλίου των Ρεκόρ καταγράφει ως πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο την 18χρονη Τζοϊτί Άμγκε από την κεντρική πόλη της Ινδίας Ναγκπούρ. Επίσης, τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου αθλητή/αθλήτριας στον κόσμο απέσπασε η 86χρονη Γιοχάνα Κουάας από τη Γερμανία.