Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στο blog της Ζούγκλας το έγγραφο διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Η σύλληψη του τμηματάρχη «κατασκόπου» είναι το κερασάκι στην τούρτα στις περίεργες πρακτικές οι οποίες απώτερο σκοπό έχουν να «βγάλουν λάδι» τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Email βαφτίζονται απόρρητα έγγραφα, «αθώοι» συλλαμβάνονται, η δημοσιογραφική
έρευνα και η ελεύθερη πληροφόρηση του κοινού τίθεται σε ηλεκτρονική επιτήρηση.

Εμφανώς ενοχλημένος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα ρουσφέτια του, στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων αναζητώντας ενόχους για τις διαρροές.

Το επίμαχο έγγραφο το οποίο δεν είναι διαβαθμισμένο καθώς πρόκειται για email αναρτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 10.17 το πρωί. Συγγραφέας της ανάρτησης εμφανίζεται να είναι ο πρόεδρος της «Ένωσης Πολιτών Υπέρ της Διαφάνειας», Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι το έγγραφο βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια.

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το Γενικό Λογιστήριο καθώς στις 26 Ιουλίου 2012 ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου κάνει αίτηση στην Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, για την προμήθεια ενός κεντρικού καταστροφέα εγγράφων, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή των... σκουπιδιών.

Ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι επικεφαλείς του Γενικού Λογιστηρίου γνώριζαν ότι απόρρητα και μη έγγραφα πετιούνται στους κάλαθους των αχρήστων χωρίς να καταστραφούν.


Η «περίεργη» σύλληψη του τμηματάρχη

Πλήθος ερωτηματικών εγείρει η σύλληψη του τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για διαρροή στο διαδίκτυο του non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Μετά από πέντε ημέρες κοινοποιήθηκε η είδηση της σύλληψης, του τμηματάρχη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο οποίος κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε διερεύνηση της υπόθεσης και τον παρέπεμψε στην 8η Ειδική Ανακρίτρια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ημέρα της τεράστιας αστυνομικής επιτυχίας, οι επικεφαλής είχαν κάνει αίτηση για προμήθεια καταστροφέα εγγράφων.

Η πρόσβαση στο Blog της zougla.gr είναι ελεύθερη για όλους. Ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου έχει τη δυνατότητα να αναρτήσει οποιοδήποτε κείμενου επιθυμεί δίχως την επιμέλεια των δημοσιογράφων. Το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Βlog είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες.


To επίμαχο έγγραφο




Οι έρευνες της αστυνομίας και η μήνυση Σταϊκούρα

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε από τις 11 Ιουλίου όταν και είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για συνεχείς διαρροές απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και μετά την (υποτιθέμενη) διάρρηξη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τη… διάρρηξη, για την οποία -περιέργως- δεν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. Όλες οι έρευνες στρέφονται όπως φαίνεται στις διαρροές μέσω… σκουπιδιών.


Τι υποστηρίζει ο τμηματάρχης

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας τμηματάρχης υποστηρίζει πως είχε εκτυπώσει το έγγραφο και το είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του. Προφανώς όπως λέει ο ίδιος κάποιος υπάλληλος του Λογιστηρίου του Κράτους το διέρρευσε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα τονίζει πως το άτομο που το έκανε δεν υπεξαίρεσε το έγγραφο, αλλά το φωτοτύπησε ή το φωτογράφισε, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως αν ήταν ο πελάτης του αυτός που διέρρευσε το επίμαχο έγγραφο, θα είχε φροντίσει να «εξαφανίσει» τα προσωπικά του στοιχεία.




zougla.gr/