Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

θα λογοδοτήσουν στο ειδικό δικαστήριο οι υπαίτιοι τού Μνημονίου?

Μας το έστειλε o Bασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.
Η Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου διά τού Υπουργού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς την συγκατάθεση 10.000.000 εκ περ. Ελλήνων, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρέδωσε την
χώρα στο Δ.Ν.Τ. και τούς δανειστές μας με επαχθείς δυσβάσταχτους όρους όπως αποδείχθηκε, με αλλοιωμένα οικονομικά στατιστικά στοιχεία όπως καταγγέλθηκε, με αποτέλεσμα την καταρράκωση τής εθνικής υπερηφάνειας, την καταδυνάστευση τού ελληνικού λαού πού οδηγήθηκε στην εξαθλίωση , την καταλήστευση τού εισοδήματος και τής σύνταξης του, και τώρα στην άνευ προηγουμένου εκποίηση τού εθνικού και πολιτιστικού πλούτου μας.
Η συνομολόγηση των καταδικασμένων να αποτύχουν κατά την κυνική και ανατριχιαστική ομολογία του  μέχρι πρότινος εκπροσώπου μας στο Δ.Ν.Τ. κ. Ρουμελιώτη μνημονιακών συμβάσεων, σήμανε επιβολή σκληρότατων οικονομικών μέτρων και περικοπών πού οδήγησαν στην εξουθένωση και εξόντωση ευρύτερα κοινωνικά στρώματα πού έχουν φθάσει στα όρια τής κοινωνικής απαξίωσης και περιθωριοποίησης.
Τώρα οι αναγκαστικώς  συγκυβερνούντες επιδιώκουν φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή, μία καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και μία  ευμενέστερη μεταχείριση, ώστε να επιβληθεί όσο το δυνατόν δικαιότερη κοινωνικά δέσμη μέτρων , ώστε να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα πού οφείλουμε στους δανειστές μας. Διεκδικούμε εκ των υστέρων την επιμήκυνση τού χρόνου προσαρμογής πού θα κατακτηθεί εφόσον ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, πού θα μάς εξασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ, ενώ μάλλον απίθανη και ανέφικτη φαίνεται η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση μέτρων και αποφάσεων, καθώς οι δανειστές μας στερεότυπα επαναλαμβάνουν ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας.
Όμως ποιοι κέρδισαν χρήματα με τα ασφάλιστρα κινδύνου εξόφλησης ελληνικών ομολόγων δηλ. τα CDS , οπού άλλωστε εστιάζεται η αρξάμενη εισαγγελική έρευνα και σχετίζεται με εταιρία τού Αντρίκου Παπανδρέου? Θα καθίσουν στο σκαμνί όσοι παρέδωσαν αμαχητί την χώρα στο ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, η να ζητήσουν τουλάχιστον την διενέργεια δημοψηφίσματος για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα ,όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα?
θα συσταθεί έγκαιρα Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών όσων μάς οδήγησαν στο Μνημόνιο? Είναι υποχρέωση τής τρικομματικής Κυβέρνησης συνεργασίας να πράξει το αυτονόητο, ότι χρειάζεται για να διαλευκανθεί δικαστικά πλήρως αυτή η υπόθεση , να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα σημαντικά στοιχεία πού αφορούν κυρίως τον πρώην Πρωθυπουργό και συγγενικά του πρόσωπα αλλά και εξωκοινοβουλευτικά άτομα πού διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο την εποχή εκείνη, και ενδεχομένως πρέπει να παραπεμφθούν ενώπιον τού Ποινικού Δικαστηρίου νομίζω σ΄αυτό συμφωνούν οι απαρτίζοντες την Κυβέρνηση συνεργασίας Πολιτικοί Αρχηγοί, αυτό αποτελεί καθολική απαίτηση τής συντριπτικής πλειονότητας τού ελληνικού λαού, πού πληρώνει ακριβά αυτήν την εγκληματική και άστοχη πολιτική απόφαση πού ελήφθη ερήμην του.