Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μουσών Μέλαθρον - Ελαφίνα: Μια κοντινή απόδραση που αξίζει τον κόπο ...

Μας το έστειλε ο Δ. ΣΦΗΚΑΣ.... Ευχαριστούμε πολύ
  Ένα πραγματικό στολίδι στην τουριστική Πιερία, στην περιοχή μας, είναι και ο πανέμορφος και φιλόξενος ξενώνας «Μουσών Μέλαθρον» της οικογένειας του Χρήστου Αγγελάκη.
Βρίσκεται στην Ελαφίνα που γεωγραφικά τώρα ανήκει στην Ημαθία, αλλά εμείς εδώ στην Κατερίνη
θεωρούμε ότι … ανήκει στην Πιερία, αφού όλοι οι παλιοί κάτοικοί της μένουν εδώ.
Η Ελαφίνα απέχει 28 χιλιόμετρα από την Κατερίνη και οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να φτάσει στο χωριό είναι αρκετές. Όλες προσφέρονται για την ομορφιά του τοπίου και του βουνού, ενώ αρκετές είναι προκλητικές και για τους εραστές της εκτός ασφάλτου οδήγησης με οχήματα 4 Χ 4 ή μη χαμηλωμένα.

Αναλυτικά:
1) Κατερίνη – Παλιό Κεραμίδι – Εξοχή – Έλαφος – Ελαφίνα. Σε αυτή τη διαδρομή που είναι και η πιο σύντομη από την πόλη της Κατερίνης, 9 χιλιόμετρα από Έλαφο προς Ελαφίνα είναι χαλικόδρομος. (32 χιλιόμετρα – 23 άσφαλτος, 9 χαλικόδρομος).
2) Κατερίνη – Νέο Κεραμίδι – Αρωνάς – Λαγοράχη – Μοσχοπόταμος – Ριζώματα – Σφηκιά – Πολυδένδρι – Χαράδρα – Ελαφίνα. (59 χιλιόμετρα άσφαλτος) και
3) Κατερίνη – Νέο Κεραμίδι – Αρωνάς – Λαγοράχη – Μοσχοπόταμος – 4 χιλιόμετρα πριν τα Ριζώματα στροφή δεξιά προς Αηλιάδες/Δάσος Πολυδενδρίου – Ελαφίνα. Στο δρόμο αυτό διασχίζει κανείς τον αυχένα των Πιερίων όρων. ( 43 χιλιόμετρα – 33 άσφαλτος, 10 χαλικόδρομος).

«Ήρθαμε κουρασμένοι, αγχωμένοι, γεμάτοι νεύρα και καταφέρατε μέσα σε 48 ώρες να φύγουν όλα!! Πλέον φεύγουμε γεμάτοι ηρεμία, χαρούμενοι και πάνω απ’ όλα ξεκούραστοι…», είναι ένα από τα σχόλια που είδαμε στο site του ξενώνα: