Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα δεν αυτοκτόνησε, απλά πέθανε…

Μας το έστειλε το himaira.blogspot.com/..... Ευχαριστούμε πολύ

Γράφει ο 29-26--

Όλοι διδαχθήκαμε μικροί τι είναι το διάνυσμα. Επειδή πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, θυμίζω ότι είναι ένα βελάκι που οι πληροφορίες για την κατάληξη του βρίσκονται στην βάση του. Κοινώς ξέρουμε που θα καταλήξει πριν καν αυτό ξεκινήσει, η πορεία του είναι γραμμένη, που λένε.

Η Ελλάδα όταν έπαιρνε τα δανεικά των ‘’τοκογλύφων’’ ήταν μια υποφερτή χώρα. Δεν έλλειπαν και τότε το χάος, οι απεργίες και οι μάχες στους δρόμους υπέρ των δικαιωμάτων του λαού, ανακατωμένες με ανούσιες μπούρδες περί ‘’δικαιωμάτων’’ γενικώς, αλλά κάπου οι χιλιάδες προσλήψεις, κάπου οι παχουλές επιχορηγήσεις γλύκαιναν τον λαϊκό ουρανίσκο και η ζωή κυλούσε σχετικά ήρεμα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι ‘’τοκογλύφοι’’ σταμάτησαν να μας δανείζουν τα ωραία τους λεφτάκια. Τότε ξεκίνησε το έλα να δεις στη χώρα. Απαριθμώ σύντομα τις μεταστροφές:

1. Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε τα λεφτά που υπήρχαν και θυμήθηκε ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα που πρέπει να τιμωρήσει.

2. Η ΝΔ δεν ήθελε να συμπράξει σε ένα έγκλημα και περίμενε τις εκλογές για να συμπράξει τελικά στο έγκλημα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

3. Η άκρα αριστερά ξέχασε τα Δεκεμβριανά του ’08 (την επανάσταση που έγινε από τους νέους, οι οποίοι ζούσαν ‘’σε μια χώρα χωρίς μέλλον’’) και αποφάσισε ότι το 2008 είναι τελικά ένα καλό έτος για να ζει κανείς. Υποσχέθηκε να μας οδηγήσει εκεί, με ασφάλεια, όταν και αν ποτέ γίνει κυβέρνηση.

4. Η γέννηση των ΑΝ.ΕΛ από τα σπλάχνα της ΝΔ, μιας παράταξης που κοντράρεται σε ουτοπικότητα ακόμη και με το ΚΚΕ, βασίζει την ύπαρξη του στο ανέφικτο. Θυμήθηκαν και αυτοί, μετά από 20 χρόνια παρουσίας στα έδρανα της επίσημης δεξιάς στην Ελλάδα, να καταγγείλουν το φαγοπότι που έβλεπαν να γίνεται σε απόσταση αναπνοής, ψηφίζοντας για αντίστοιχα χρόνια τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που μας έφεραν ως εδώ.
Φυσικά και αυτοί κρύβουν από τους ψηφοφόρους τους την μεγάλη αλήθεια: ότι το χρέος δεν σβήνει ποτέ! Μα ΠΟΤΕ! Αν αποφασίσεις για το επόμενα 1.000 χρόνια να μην πληρώσεις μία, δεν θα έχεις για τα επόμενα 1.000 χρόνια πρόσβαση σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση εκτός Ελλάδας. Μέχρι να έρθεις σε συμφωνία με τους πιστωτές σου. Κοινώς επιλέγεις συνειδητά τον κομμουνισμό και την απομόνωση. Και ιστορικά ποτέ κάποια απομονωμένη χώρα δεν επιβίωσε.
Το αντίθετο έκανε η ‘’αγαπημένη’’ των ΑΝ.ΕΛ Αργεντινή, η οποία πλήρωσε τελικά κομμάτι του χρέους της, αλλά αυτό δεν το πολύδιαφημίζουν. Δεν συμβαδίζει με την γραμμή τους. Επίσης δεν διαφημίζουν ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χώρας που να μην πληρώσει μέρος του χρέους της σε συμφωνία, πάντα, με τους πιστωτές. Τα ‘’δεν πληρώνω’’ των ΑΝ.ΕΛ απλά δεν υπάρχουν. Είναι για λαϊκή κατανάλωση και αλλαγή πλεύσης αν ποτέ κληθούν να τα εφαρμόσουν. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, με τους Έλληνες, ανεξάρτητους ή εξαρτημένους, η αλλαγή πλεύσης πολιτικών είναι σαν δεύτερη φύση, όπως το τσιμπούρι πάνω στο σκύλο.

5, Το ΚΚΕ δεν άλλαξε σε τίποτα. Είναι σαν να πυροβολείς νεκρό, σίγουρα δεν πονάει.

Όλοι οι παραπάνω αποδείχτηκαν ‘’κακοί διαχειριστές δανεικών’’, σε καμιά περίπτωση πραγματικοί κυβερνήτες μιας χώρας. Όσο είχανε δανεικά τα μοιράζανε άνισα στην κοινωνία, τσεπώναν και κάτι για την πάρτη τους. Τώρα που αυτά τελειώσανε δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο. Η παρουσία τους είναι τελείως περιττή.

Η Ελλάδα είναι ένα διάνυσμαΗ πορεία της είναι γραμμένη στην βάση της, στην αρχή της μεταπολίτευσης. Δεν οδήγησε ο Ανδρέας τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Οι πολίτες βρήκαν στον Ανδρέα τον ηγέτη που έψαχναν. Οι πολίτες έστησαν το σκηνικό που απαρίθμησα παραπάνω, εκλέγοντας ως εκπροσώπους τους το τσίρκο Μεντράνο. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες και καφενειακές κουβέντες για να’ χαμε να λέγαμε.

Η χώρα δεν θα γλυτώσει την καταστροφή. Όχι γιατί δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά γιατί ακόμα δεν ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα.

Υ.Γ* Το μεγαλύτερο ψέμα που μόνο αφελείς και ανόητοι πλέον μπορούν να πιστέψουν, λέγεται μνημόνιο και η συμφορά που αυτό έχει προκαλέσει. Όλοι αυτοί οι μνημόνιο-λάγνοι που στηρίζουν ολόκληρα κόμματα και καριέρες σε μπαρούφες δεν μπορούν να εξηγήσουν ένα απλό πράγμα:
-Μετά από 2 χρόνια και κάτι μνημονίου έχουμε πρωτογενές έλλειμμα 6 δις. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους, τρώμε 6 δις παραπάνω από τα έσοδα μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, χωρίς το μνημόνιο, θα είχαν γίνει όλες οι περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα+ 6 δις παραπάνω. Και όλα αυτά από τον Μάιο του ‘10! Γιατί; Μα γιατί δεν θα είχαμε κάποιον τοκογλύφο να καλύπτει την διαφορά, θα ζούσαμε με όσα βγάζαμε. Είναι σαν να παρακαλάς κάποιον που βγάζει ένα χιλιάρικο το μήνα, να περνάει τον μήνα του με το χιλιάρικο, αυτός να τρώει 1.300 και να σου κουνάει το δάχτυλο επί δύο χρόνια. Κάποια στιγμή χάνεις την υπομονή σου και σταματάς να του δανείζεις τα 300 που του λείπουν κάθε μήνα…

Υ.Γ** Όσο για το πόσα θα βγάλει τελικά η Άνγκελα από τα δάνεια μας να σας το πω εγώ: Το δεξί!! Μόνο το δεξί καθώς δεν θα πάρει μία, όλοι οι υπολογισμοί για τα τεράστια κέρδη των Γερμανο-Γάλλων από τόκους είναι μια λογιστική μπαρούφα που θα εκπληρωθεί ΜΟΝΟ αν εμείς πληρώσουμε τα δανεικά μας. Κάτι που φυσικά δεν θα γίνει ποτέ και αυτοί το ξέρουν! Γι’ αυτό και οσονούπω τελειώνουν με μας μια και καλή….