Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε από το ΔΝΤ και τα «έχωσε»

Μας το έστειλε το paraskhnio.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Λάβρος κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο οικονομολόγος Πίτερ Ντόιλ. Παραιτήθηκε έπειτα από 20 χρόνια εργασίας στο ΔΝΤ, από τη θέση του συμβούλου της
διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη και ειδικότερα του τμήματος για τη Σουηδία, τη Δανία και το Ισραήλ, κατηγορώντας το ίδρυμα για ανικανότητα.
Την επιστολή παραίτησής του έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN και φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου. «Έπειτα από 20 χρόνια υπηρεσίας ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο», τονίζει ο κ. Ντόιλ. Κατηγορεί το ΔΝΤ ότι παρόλο που είχε τις ενδείξεις δεν προειδοποίησε έγκαιρα για την κρίση μετά το 2007, ούτε για την κρίση χρέους των χωρών της Ευρωζώνης.
Κάνει λόγο για «αποτυχία πρώτης γραμμής» που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί, «όπως και η Ελλάδα» να υποφέρουν και να κινδυνεύουν με ακόμα χειρότερα όπως και να κινδυνεύει το μέλλον του ευρώ. Εξαπέλυσε πυρά και εναντίον της Κριστίν Λαγκάρτ για την οποία αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει «την θεμελιωδώς αθέμιτη φύση της διαδικασίας επιλογής της».