Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο τουρίστας πρόξενος και το επεισόδιο στην Πάρο

Μας το έστειλε το kentrinews..... Ευχαριστούμε πολύ

Πρωταγωνιστής θλιβερού επεισοδίου υπήρξε διπλωμάτης του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Το περιστατικό... έλαβε πρόσφατα χώρα στο αεροδρόμιο της Πάρου, όταν ο έλληνας πρόξενος στη Βουδαπέστη, Γιάννης Σταματέκος, άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, αφήνοντας εμβρόντητους τουρίστες, υπαλλήλους και αστυνομικούς του αεροδρομίου.

Τι είχε συμβεί;


Σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο πρόξενος που ετοιμαζόταν να πετάξει από Πάρο προς Αθήνα, πληροφορήθηκε ότι με το αεροπλάνο, λόγω τεχνικών δυσκολιών και υπερβολικής ζέστης, δεν θα ταξίδευαν όλοι οι επιβάτες που ήταν στη λίστα.

Οι τεχνικές δυσκολίες έχουν να κάνουν με το μόνιμο «πρόβλημα» που έχει η Πάρος με τις πτήσεις: δηλαδή κάθε αεροπλάνο ζυγίζεται λόγω του μικρού διαδρόμου και εάν βρεθεί με παραπάνω βάρος από εκείνο που απαιτείται για να απογειωθεί, διώχνουν επιβάτες ή βάζουν/δεν βάζουν από τη λίστα αναμονής.

Μόλις όμως ο Σταματέκος άκουσε πως δεν θα ταξιδέψει άρχισαν τα όργανα!

Επικαλούμενος την διπλωματική του ιδιότητα, παρότι όπως μάθαμε στη Πάρο έκανε τις διακοπές του, ο κύριος πρόξενος άρχισε να ωρύεται και να απειλεί με μηνύσεις τους υπαλλήλους και την εταιρία.

Το κερασάκι όμως στην τούρτα ήταν όταν ο πρόξενος, ως κλασικός μανδαρίνος της εξουσίας, εκστόμισε τη γελοία νεοελληνική φράση: ξέρετε ποιος είμαι εγώ;;; (σ.σ.: και να μην ήξεραν κύριε πρόξενε… έμαθαν μετά απ΄ αυτό το επεισόδιο)

Τώρα βέβαια από κι ως που ο πρόξενος συνέδεσε την διπλωματική του ιδιότητα με τις διακοπές που έκανε στο κοσμοπολίτικο νησί, μόνο ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει.

Συμπερασματικά: και το όποιο δίκιο να είχε – εντάξει, δεν είναι κι ότι καλύτερο να μαθαίνεις πως δεν θα ταξιδέψεις… - το έχασε από τη στιγμή που άρχισε να φωνάζει, να απειλεί και να επικαλείται το… τρανό του αξίωμα!

Κάποιος πάντως από το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να επαναφέρει άμεσα στην τάξη τον πρόξενο που με την συμπεριφορά του έδωσε σε τουρίστες και εργαζόμενους λαβή για αρνητικά σχόλια…