Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"Bουλιάζει" το ΕΚΑΒ

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

Εικόνες πλήρους διάλυσης παρουσιάζει το ΕΚΑΒ στην καρδιά του καλοκαιριού, καθώς στις
πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς αλλά και ασθενοφόρα.

Το αποτέλεσμα είναι οι ζωές εκατοντάδων πολιτών να κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή, καθώς την υπάρχουσα περίοδο δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στο τόπο των συμβάντων, δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες των ιατρών από το Μάρτιο ενώ δεν πραγματοποιούνται και σεμινάρια εκπαίδευσης.

Δραματική η κατάσταση στη Χαλκιδική


Τραγική είναι η κατάσταση στη Χαλκιδική όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχουν μόνο έξι ασθενοφόρα, τα οποία καλύπτουν μόνο την… πρωινή βάρδια του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν την ατυχία να ασθενήσουν το βράδυ να βρίσκονται «στο κενό».

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή αν αναλογιστούμε ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός της Χαλκιδικής ανέρχεται σε 1.000.000 ανθρώπους, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, μιας και τα διαθέσιμα ασθενοφόρα για να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά ανέρχονται σε… ένα!

Μάλιστα, η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΕΚΑΒ αναγκάστηκε να στείλει αναφορά – καταγγελία στους εισαγγελείς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στο υπουργείο Υγείας, προκείμενου
να βρεθεί μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα μείζονος σημασίας. Φωνή όμως βοώντος εν τη ερήμω.

Ολόκληρο ταξίδι


Ολόκληρο ταξίδι αναγκάζονται να κάνουν οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στην Χαλκιδική και έχουν την ατυχία να νοσήσουν από κάποια ασθένεια.
Ο μόνος τρόπος για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο είναι να περιμένουν να φθάσουν στο σημείο ασθενοφόρα, τα οποία έρχονται από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

• Ασθενοφόρο από Θεσσαλονίκη για Ανακοπή καρδιάς 37χρόνου στα Μουδανιά Χαλκιδικής
• Ασθενοφόρο από Θεσσαλονίκη για να παραλάβει 5 χρόνο παιδί με σοβαρές κακώσεις από χτύπημα προπέλας και μεταφορά σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
• Ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη προς παραλίες Χαλκιδικής για αντιμετώπιση πνιγμών.

Παρακολουθήστε τις καταγγελίες στο zougla radio

http://www.zougla.gr/greece/article/ekav