Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ελληνικής κατασκευής το ποδήλατο του... Yπεραθλητή Στέλιου Βάσκου

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Η Ελληνική εταιρεία Fidusa του Γιώργου Βογιατζή προσφέρει το ποδήλατο που θα κάνει το εγχείρημα «Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα»
Πιστός σύντροφος στο μεγάλο ταξίδι του Στέλιου Βάσκου «Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα»4000χλμ θα είναι το ποδήλατο του. Η εταιρεία Fidusa, η
μοναδική Ελληνική εταιρεία κατασκευής χειροποίητων σκελετών, κατασκεύασε ένα ειδικό ποδήλατο για το μεγάλο εγχείρημα του Στέλιου.

Ο σκελετός Fidusa Genius είναι κατασκευασμένος ειδικά για την διαδρομή Τρίκαλα Μόναχο Τρίκαλα 4000 χλμ.
O Στέλιος μετρήθηκε για να βρεθεί η πλέον κατάλληλη θέση του, πάνω στο ποδήλατο. Δοκιμάστηκαν διαφορετικές λύσεις και με την συνεργασία του προπονητικού και Ιατρικού team και μετά από πολλές δοκιμές και αλλαγές αποφασίστηκε το συγκεκριμένο ποδήλατο.
Κατασκευάζοντας ο Γιώργος Βογιατζής το σκελετό του παλιού συναθλητή του χρησιμοποίησε όχι μόνο τις γνώσεις του στην κατασκευή αλλά και την πολυετή τους γνωριμία από τα παλιά όταν και οι δύο σαν αθλητές της Εθνικής ομάδας γυμναζόντουσαν και αγωνιζόντουσαν μαζί.
Ο σκελετός είναι άνετος για μεγάλες αποστάσεις, είναι σκληρός για τις μεγάλες ανηφόρες των Άλπεων, έχει βάρος 1090gr και είναι συναρμολογημένος με σειρά ανταλλακτικών Campagnolo Centaur και τροχούς Campagnolo Vento.
Ο Στέλιος εκτός των άλλων έβαλε και την δική του πινελιά, επέλεξε το χρώμα του ποδηλάτου εμπνευσμένος από την ΑΕΚ την αγαπημένη του ομάδα.
Ο Γιώγος Βογιατζής ευχήθηκε καλή τύχη στον παλιό συναθλητή του: «Η Ρόδος που γνωρίζει πολλά χρόνια τον Στέλιο Βάσκο οι συναθλητές και φίλοι του Μιχάλης Κούντρας ,Παντελής Μανίκαρος ο ΓΒ και όλο το τεχνικό επιτελείο που εργάσθηκε για την κατασκευή του ποδηλάτου, είμαστε νοερά κοντά του, του ευχόμαστε καλή επιτυχία, και καλή επιστροφή.»
trikalain.gr