Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

1500 επισκέπτες προσέλκυσε ο 9ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

Περίπου 1500 επισκέπτες προσέλκυσε στη νότια Πιερία ο 9ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου (Olympus Marathon), που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι περισσότεροι ξένοι αθλητές μαζί με τους συνοδούς και τους
άλλους επισκέπτες, που φέτος ήταν κατά 50% αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι, διέμειναν σε τουριστικά καταλύματα της Νότιας Πιερίας.
Κάποιοι όμως θα συνεχίσουν τις διακοπές τους μέχρι και την επόμενη εβδομάδα και κατά υπολογισμούς που έχουν γίνει, καθένας τους αναμένεται να ξοδέψει περί τα 1.200 ευρώ.

Οι αθλητές και οι συνοδοί από τη Ρουμανία, που αποτέλεσαν μια μεγάλη αποστολή συνολικά 60 ατόμων, θα παραμείνουν περί τις 10 ημέρες στη νότια Πιερία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, ο αθλητής του ορεινού τρεξίματος, Γιάννης Κόντος, νυμφεύθηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Όλγα, στο λιθόκτιστο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στο Οροπέδιο των Μουσών.

Ποιοι διακρίθηκαν Πρώτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερμάτισε ο Μισέλ Ραμπάτ (4.55.56) και δεύτερος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (4.56.45).

Ο Θεοδωρακάκος επρόκειτο να είναι φέτος πρώτος, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ορεινής διαδρομής υπέστη αλλεργικό σοκ, καθυστέρησε για επτά περίπου λεπτά προκειμένου να πάρει τα φάρμακά του. Τρίτος ήρθε ο Νίκος Καλοφύρης με επίδοση 5.06.40.

Στις γυναίκες, πρώτη ήρθε η Ιταλίδα Cecilia Mora με επίδοση 5.50.25, δεύτερη ήρθε η Ρωσίδα Zanna Vokueva (5.55.52) , ενώ τρίτη ήρθε η Αμαλία Ματθαίου με επίδοση 6.46.49.

Συμμετείχαν 517 αθλητές από τους οποίους οι 85 ήταν ξένοι, από 16 χώρες του κόσμου.

Εντός του δεκάωρου, που ήταν το προβλεπόμενο όριο που είχε τεθεί εξαρχής, τερμάτισαν 396 αθλητές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά τη χρονική περίοδο που γινόταν η ανάβαση και η κατάβαση στον Όλυμπο, εμπόδισαν σημαντικό αριθμό αθλητών να τερματίσουν (εντός δεκαώρου) ή, σε άλλες περιπτώσεις, αθλητές και αθλήτριες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Η διοργάνωση του 2013 θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς ο ορειβατικός μαραθώνιος Ολύμπου θα συμπληρώσει, ενώ είναι και η 100ή επέτειος από την πρώτη ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου.

protothema.gr/