Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τα έξι λεπτά του ονείρου (vds)! ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4-2


Η Εθνική για έξι λεπτά μας έδωσε το δικαίωμα να ζήσουμε το όνειρο… Όταν στο 55' ο Σαμαράς ισοφάρισε τη Γερμανία, άπαντες πιστέψαμε στο θαύμα,
το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Διότι οι «Αετοί» ήταν, απλά, αποτελεσματικοί τη στιγμή που έπρεπε, στο 61' αποκατέστησαν άμεσα την τάξη και εν συνεχεία με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» το ματς.
Το 4-2 είναι ένα απολύτως δίκαιο αποτέλεσμα. Διότι πολύ απλά η Γερμανία ήταν ένα «κλικ» καλύτερη σ' όλους τους τομείς. Ναι, ο Σάντος μπορεί να έκανε λάθος με τη χρησιμοποίηση του Νίνη στο πρώτο 45λεπτο. Ναι, η Ελλάδα μπορούσε να είχε καλύτερο πρόσωπο, αν έπαιζε ο Καραγκούνης, όμως επίσης ναι, η Γερμανία ήταν και είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα από την Εθνική μας ομάδα και σε ένα τέτοιο ματς δεν αρκεί μόνο το πάθος, η δύναμη και η θέληση, αλλά χρειάζεται ταχύτητα και ταλέντο, στα οποία υστερούσε, αναμφισβήτητα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ετσι το 4-2 ήρθε ως λογικό επιστέγασμα στην αναμέτρηση.


Με Τζαβέλλα και Νίνη στην ενδεκάδα

Οσο για τη Γερμανία, παρατασσόταν με τέσσερις αλλαγές εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στη Δανία. Ο Μπόατενγκ επέστρεψε στην ενδεκάδα αντί του Μπέντερ με τους Ρόιζ και Σίρλε να παίζουν αντί των Μίλερ και Ποντόλσκι στις πτέρυγες για να δοθεί μεγαλύτερο πλάτος στη γερμανική επίθεση με τον Κλόζε να παίρνει το χρίσμα στην κορυφή της επίθεσης από τον Γκόμεζ.
Τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή και τον έβαλε στην ενδεκάδα. Ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε, τελικά, στη βασική ενδεκάδα τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο έμπειρος μπακ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού που καθιστούσε τη συμμετοχή του στο ματς αμφίβολη, όμως εν τέλει το ξεπέρασε και βρέθηκε στην ενδεκάδα, όπως και ο Σωτήρης Νίνης στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ετσι έμεινε εκτός ο Φάνης Γκέκας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να μετατίθεται στην κορυφή της επίθεσης.
Τα έξι λεπτά του ονείρου (vds)!
Δίκαιο προβάδισμα οι Γερμανοί
Τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες είχε σε διάστημα 4 λεπτών η Γερμανία, όμως της έλειψε το «killer instinct». Στο 23' ο Εζίλ, στο ίδιο λεπτό ο Ρόιζ, στο 24' ο Κλόζε και στο 25' εκ νέου ο Ρόιζ δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα της Εθνικής μας ομάδας. Ετσι το 0-0 παρέμενε με την Ελλάδα να απειλεί στο 27' με τον Νόιερ να προλαβαίνει προ του «Σάλπι» που έτρεξε για να εκμεταλλευτεί την μπαλιά-τρύπα του Κατσουράνη, όμως χωρίς να τα καταφέρει.
Στο 31' ήταν η σειρά του Νίνη να απειλήσει με σουτ τον Νόιερ με τη Γερμανία, βέβαια, να παραμένει αφεντικό στο ματς, μιας και οι Ελληνες διεθνείς ελλείψει και Κρααγκούνη να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα.
Στο 36', λοιπόν, ο Κεντίρα έσπευσε να στέλνει προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε στο 39' με τον Λαμ. Στην πρώτη περίπτωση ο Σηφάκης είπε «όχι», όμως τρία λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο σουτ του άσου της Μπάγερν με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να πάρουν δικαιότατα το προβάδισμα. Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με τους «Αετούς» να αγγίζουν, πάντως, στις καθυστερήσεις το δεύτερο γκολ με τον Ρόιζ να σουτάρει, αλλά την μπάλα να μην έχει ευτυχή κατάληξη.
Ισοφάριση με Σαμαρά
Με δυο αλλαγές ξεκίνησε το ματς η Εθνική. Ο Σάντος έβαλε τους Γκέκα, Φωτάκη αντί του αρνητικού Νίνη και του τραυματία Τζαβέλλα με τον Τοροσίδη να περνά αριστερά και τον Μανιάτη να μετατίθεται στη δεξιά πτέρυγα της άμυνας. Ηταν δυο αλλαγές με τις οποίες ο Σάντος ευελπιστούσε να θωρακίσει την άμυνα και να κτυπήσει στην κόντρα από την πλευρά του.
Και στο 55' ο Πορτογάλος δικαιώθηκε. Ο «Σάλπι»« βγήκε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, σέρβιρε στον Σαμαρά που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Ελλάδα είχε, πλέον, ισορροπήσει το ματς.
Αμεσες απαντήσεις από τους Γερμανούς
Η Γερμανία, αρχικά, μούδιασε, όμως κατάφερε να συνέλθει άμεσα και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Κεντίρα. Ο άσος της Ρεάλ βρέθηκε στην καρδιά της ελληνικής άμυνας και με ένα βολ πλανέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «Αετούς».
Η Ελλάδα, όμως, δεν τα παράτησε… Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 63' υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρει με τον Φάνη Γκέκα να σουτάρει άουτ. Και αφού σ' αυτή τη φάση δεν ήρθε η γρήγορη απάντηση, στο 68' οι Γερμανοί έριξαν τους τίτλους τέλους στο ματς με τον Κλόζε να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Σηφάκη και με κεφαλιά να γράφει το 3-1 υπέρ των Γερμανών.
Οι «Αετοί», όμως, δεν σταματούν εδώ… Και στο 74' ήταν η σειρά του Ρόιζ να σκοράρει. Πλέον, οι Γερμανοί έδιναν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση τους επί της Εθνικής μας ομάδας, η οποία έδειχνε ανήμπορη να σταματήσει τους παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ.
Τα πάντα, πλέον, είχαν τελειώσει για την Εθνική, η οποία στο 89' είδε τον Σκόμινα να της δίνει πέναλτι σε χέρι, μάλλον ακούσιο, του Μπόατενγκ σε σουτ του Τοροσίδη με τον Σαλπιγγίδη να διαμορφώνει το τελικό 4-2.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 39' Λαμ, 61' Κεντίρα, 68' Κλόζε, 74' Ρόιζ - 55' Σαμαράς, 89' πέναλτι Σαλπιγγίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Σαμαράς, Παπασταθόπουλος
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελζ, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Ρόιζ (79' Γκέτσε), Εζίλ, Σίρλε (67' Μίλερ), Κλόζε (79' Γκόμεζ).
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (71' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46΄Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

http://www.sentragoal.gr/