Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΕΒΕ: Oι εκλογές και η εσωστρέφεια τελείωσαν. Ώρα για δράση και εξωστρέφεια

Μας το έστειλε ο ΣΕΒΕ..... Ευχαριστούμε πολύ

Θεσσαλονίκη, 22.06.12



Οι εκλογές και η εσωστρέφεια τελείωσαν. Ο Πρωθυπουργός και η πρώτη μεταπολεμικήKυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ευθύνης ορκίστηκαν. Η  προγραμματική
συμφωνία οριστικοποιήθηκε. Ώρα για δράση και εξωστρέφεια. Ώρα για δουλειά. Ο τόπος δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Η οικονομία μας καταρρέει. Πρέπει τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή και η νέα κυβέρνηση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια ώρα.

Ο τόπος και η οικονομία χρειάζονται άμεσες ενέργειες. Ενέργειες που θα αποκαταστήσουν την ηρεμία και τη σταθερότητα, ενέργειες που θα σηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, ενέργειες που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η χώρα παραμένει όρθια, σοβαρή και αξιόπιστη.

Ζητούμενο πλέον, μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα και τη διακομματική συνεργασία, είναι η νέα κυβέρνηση να είναι σταθερή και μακρόπνοη και να διαμορφώσει ένα εθνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, οδηγώντας σε ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Να είναι λειτουργική και αποτελεσματική και να επιταχύνει για να καλύψει τον χαμένο χρόνο από την παρατεταμένη εκλογική περίοδο και όχι μόνο.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες που αγαπούν και σέβονται την χώρα τους δεν θα ανεχθούν παλαιοκομματικές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια την Ελλάδα και έχουν κλονίσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων. 

Απαιτείται χωρίς ούτε μία μέρα καθυστέρηση η λήψη αναπτυξιακών μέτρων με έμφαση στην πραγματική ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και με προτεραιότητα στην επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ στους εξαγωγείς.
Το μήνυμα των Ελλήνων εξαγωγέων προς την Κυβέρνηση αλλά και τους δανειστές μας είναι η επείγουσα ανάγκη πραγματοποίησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας παράλληλα με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με όχημα τον ιδιωτικό τομέα και την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.
Ο ΣΕΒΕ με τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει σε θέματα στρατηγικής με αιχμή του δόρατος την άμεση δημιουργία Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας υπό τον Πρωθυπουργό αλλά και σε θέματα πολιτικών και δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας όπως η καθιέρωση Ενιαίου Φορολογικού Συντελεστή (Flat Tax Rate) είναι έτοιμος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια της παραγωγικής και εξαγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, της ενίσχυσης της απασχόλησης και της αποκατάστασης του brand της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο ΣΕΒΕ με κεντρικό δόγμα του το «Παράγω και Εξάγω» τονίζει για μια ακόμη φορά ότι ένα από τα κλειδιά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν ο οι εξαγωγές. Αυτό το δόγμα καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να υιοθετήσουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί.