Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συναντήσεις με παραγωγούς στην Βροντού

Μας το έστειλε η  Μαρία Μίχου..... Ευχαριστούμε πολύ

-        Στο επίκεντρο τα αγροτικά θέματα και το κληροτεμάχιο 458
  
Τη Βροντού επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα
Μαρία Μίχου, στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει με πολίτες σε όλο τον νομό.

Εκεί είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους της περιοχής κυρίως για θέματα αγροτικής πολιτικής και την νέα ΚΑΠ η οποία βρίσκεται υπό συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κα Μίχου τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος έτσι ώστε οι νέοι να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα τόπο με μεγάλες δυνατότητες. Τα προϊόντα της Πιερικής γης είναι ποιοτικά και μπορούν να κατακτήσουν όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και αγορές του εξωτερικού.
Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι για να το πετύχουμε πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δύο βασικές ενέργειες:
1)     να ολοκληρωθεί άμεσα η αγροδιατροφική σύμπραξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία η Πιερία συμμετέχει με το σύνολο σχεδόν των προϊόντων της και
2)     να πιστοποιήσουμε τα προϊόντα της Πιερικής γης ως προϊόντα Ολύμπου. Η ονομασία αυτή θα δώσει σημαντική ώθηση στα προϊόντα μας στο εξωτερικό αφού η ονομασία «Όλυμπος» αποτελεί ένα brandname με διεθνή αναγνώριση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ 458 ΚΛΗΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της η κα Μίχου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας του 458 κληροτεμαχίου της περιοχής Βροντούς και Αγίου Σπυρίδωνα.

Όπως είναι γνωστό, το θέμα αφορούσε μεγάλο αριθμό δικαιούχων αγροτών καθώς δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα με τις χρήσεις γης.

Η υποψήφια Βουλευτής στάθηκε από την αρχή δίπλα στην προσπάθεια των δικαιούχων και τον Απρίλιο του 2011 έφερε σε επαφή τα μέλη της Επιτροπής με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η δέσμευση για νομοθετική λύση του θέματος κάτι το οποίο έγινε τον Μάρτιο του 2012 με το άρθρο 37 του Νόμου 4061, σύμφωνα με το οποίο οι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιούν γη, όπως του παραπάνω κληροτεμαχίου, ασχέτως αν η επιτροπή απαλλοτριώσεων χαρακτηρίζει τέτοιες εκτάσεις ως βοσκές ή δάση ή ρέμα κ.λπ..

Μάλιστα, για τη θετική κατάληξη του θέματος, η κα Μίχου είχε ενημερώσει ήδη από τον Ιανουάριο τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας μετά από ενημέρωσή της από το Υπουργείο.