Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γιώργος Σταθάκης -ο σύντροφος καθηγητής που εκνευρίζει τους συντρόφους του

Μας το έστειλε το kentrinews..... Ευχαριστούμε πολύ

Ο Γιώργος Σταθάκης, παλιό στέλεχος της αριστεράς προερχόμενο από το ΚΚΕ εσωτερικού, καθηγητής της πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έχει γίνει γνωστός τώρα τελευταία... ως ένα
από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγούν και αναλύουν την οικονομική του πολιτική. Πολλοί μάλιστα υποθέτουν και προβλέπουν ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να βρεθεί στην κυβέρνηση, ο Σταθάκης θα είναι ένας από τους υπουργούς των λεγόμενων παραγωγικών υπουργείων.
Προς το παρόν όμως και εν αναμονή της επαλήθευσης αυτών των προβλέψεων ο Γιώργος Σταθάκης εκνευρίζει πολύ από τον παραδοσιακό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί; Γιατί κάθε φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση μιλάει -επίτηδες; έτσι του βγαίνει; άγνωστο- σαν να απευθύνεται στον κόσμο που για πρώτη φορά ενδιαφέρεται και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Λειαίνει τις γωνίες, απαντάει στις ερωτήσεις "τεχνικού" χαρακτήρα, όπως που θα βρείτε τα λεφτά και άλλες αυτής της κατηγορίας, σαν τεχνοκράτης, αποφεύγει τις καταγγελίες και τη ριζοσπαστική γλώσσα που χρησιμοποιούν άλλα στελέχη και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι φίλοι του εξηγούν ότι άνθρωποι όπως ο Σταθάκης συμπληρώνουν τον Τσίπρα και καθησυχάζουν όλους εκείνους που ανησυχούν μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ τους... πάρει τα σπίτια και τα χωράφια.
Άλλοι όμως διατείνονται ότι ο σύντροφος καθηγητής το παραξηλώνει στο στρογγύλεμα, με αποτέλεσμα ο λόγος του να αφυδατώνεται και να χάνει την αριστερή-ριζοσπαστική του δυναμική.
Οι πιο ψύχραιμοι πάντως, ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνουν ότι άνθρωποι σαν τον Σταθάκη είναι τόσο πολύτιμοι, ώστε αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τους εφεύρουν.
Και ο Γιώργος Σταθάκης, ότι κι αν λένε υπέρ ή κατά του, δεν χάνει την ολύμπια ψυχραιμία του και επιμένει στο δικό του στυλ.