Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: «Πώς θα κυβερνήσουμε- Οι άμεσες προτεραιότητες»

Σε διακαναλική συνέντευξη που δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τόνισε οτι «την Κυριακή με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός ανοίγει το κεφάλαιο της νέας
μεταπολίτευσης στην ιστορία της χώρας. Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των ελλήνων, αφήνουμε πίσω το παρελθόν, την παλαιοκομματική διαίρεση του λαού που επιχειρεί η ΝΔ, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά και κάνουμε όλες κι όλοι μια νέα αρχή, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι.
«Στις 18 Ιουνίου αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, δίνοντας τέλος στους ακριβά αμειβόμενους συμβούλους στα υπουργεία, δίνοντας τέλος στον πλουτισμό με δημόσιο χρήμα και στο πάρτυ της διαφθοράς, δίνοντας τέλος στην ατιμωρησία», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε οτι η αμοιβή του πρωθυπουργού και των υπουργών θα περικοπεί στο μισό. Υποσχέθηκε ακόμη να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να περικόψει τα προνόμια των βουλευτών. Επίσης είπε οτι η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού θα γίνει με διαφανή αξιοκρατικά κριτήρια, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «άλλο το κόμμα και άλλο το κράτος».
 Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε οτι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό για όλους και μίλησε για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημα καθώς και για αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων.  Για την ασφάλεια είπε οτι το δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι αναφαίρετο και αυτονόητο. Μίλησε ακόμη για ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες, κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τους ανέργους αλλά και για σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Αναφέρθηκε επίσης σε ένα νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης αντί του «μνημονίου της χρεωκοπίας» και υπογράμμισε ότι θα βάλει τέλος «στον πλουτισμό με δημόσιο χρήμα».
«Δεν πρόκειται να σας προδώσουμε ποτέ, θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα συμφέροντα του λαού και θα σας λέμε την αλήθεια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Siemens, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες ενώ για το κυβερνητικό σχήμα είπε θα είναι ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό με απευθείας συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση.
Για τις συνιστώσες ο κ. Τσίιπρας ανέφερε:
«Έχουμε κοινό αξιακό επίπεδο, κοινές αξίες, κοινή ιδεολογία, κοινούς στόχους, και αυτό μας κάνει διακριτούς απ΄ όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Το τευλευταίο διάστημα για εμάς ήταν ένα διάστημα που δοκιμαστήκαμε, μια διαδικασία βίαιης ωρίμανσης. Με την ίδια αποτελεσματικότητα που κινηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα, με την ίδια αποτελεσματικότητα θα κινηθούμε για την κυβέρνηση του τόπου».