Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Μας το έστειλε ο   Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ ..... Ευχαριστούμε πολύ


ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ
Αποτελεί μάλλον παραδοχή ανικανότητας ότι κάθε χρόνο   γίνεται ευρεία  σύσκεψη από τους
συναρμόδιους φορείς του Ν. Πιερίας για την πάταξη του παραεμπορίου πού πλήττει τούς επιχειρηματίες και κυρίως εκείνους πού λειτουργούν επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει αυστηρή νομοθεσία ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης όταν επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων είναι κυριολεκτικά αμείλικτη  ιδιαίτερα αυστηρή και τα δικαστήρια επιβάλλουν βαριές, εξοντωτικές ποινές στους κατηγορούμενους, δυσανάλογα υψηλές με την βαρύτητα τους.. .
Δεν αντιλαμβάνομαι συνεπώς αυτήν την υπερβολική και μάλλον αργοπορημένη  απευαισθητοποίηση, κινητοποίηση των συναρμοδίων , όταν απλά πρέπει να κάνουν το αυτονόητο όπως συμβαίνει στον Δήμο Αθηναίων όπου η Δημοτική Αστυνομία κατάσχει τα παράνομα εμπορεύματα με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και οι υπαίτιοι παραπέμπονται στην Εισαγγελέα να δικαστικούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Δεν  συμφωνώ με αυτήν την υπερβολή και την στοχοποίηση όλων ανεξαιρέτως των έγχρωμων αλλοδαπών που η πλειονότητα τους έχουν αιτηθεί την χορήγηση πολιτικού ασύλου και έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την ελληνική πολιτεία, που γράφει την Σύμβαση της  Γενεύης  το 1954 στα παλαιότερα των υποδημάτων της, καίτοι την έχει κυρώσει με Νόμο.
Γιατί  να στοχοποιούμε συλλήβδην με αυτήν την αφορμή έτσι εύκολα τους αλλοδαπούς γενικώς, να δημιουργούμε κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού και να προκαλούμε πογκρόμ διώξεων σε βάρος τους , ενώ πολλοί ημεδαποί ανενόχλητα  πωλούν παράνομα χωρίς άδεια από τις αρχές και χωρίς να πληρώνουν φόρους στο  Κράτος γεγονός πού συνειδητά παραβλέπουμε. Η οικονομική καχεξία και η εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων ευθύνονται , να αναζητήσουμε τα αίτια της κάμψης της αγοραστικής κίνησης αλλού, η για την μείωση του τζίρου, είμαστε στον Ν. Πιερίας κλεισμένοι  στον μικρόκοσμο μας και εθελοτυφλούμε φοβούμαι.
Θα ανέμενα το ΕΒΕ Πιερίας να ασχολείτο με σοβαρότερα, ουσιαστικότερα  ζητήματα αναζωογόνησης της τοπικής παρακμάζουσας οικονομίας και  αντιμετώπισης της  καλπάζουσας ανεργίας.  Β ΝΟΥΛΕΖΑΣ