Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ  ..... Ευχαριστούμε πολύ

Στο μήνυμά της  για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου τονίζει:



΄΄Ευκαιρία  ιστορικής ενδοσκόπησης η σημερινή ημέρα, για μια από τις  μεγαλύτερες  τραγωδίες  κατά της ανθρωπότητας. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με περισσότερα από 350.000 θύματα, με πρόσφυγες που βίωσαν με το χειρότερο τρόπο τον ξεριζωμό, αποτελεί μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Οι Έλληνες του Πόντου υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια και διώξεις, έχασαν  την πατρίδα τους, έγιναν πρόσφυγες προσπαθώντας να επιβιώσουν παρά τις αντιξοότητες και τις τραγικές θύμησες που τους ακολουθούσαν. Με δύναμη ψυχής, αξιοπρέπεια και πείσμα, παρέμειναν ενωμένοι και  κατάφεραν να ΄΄αναγεννηθούν΄΄ σε νέες πατρίδες, να ενσωματωθούν σε νέες κοινωνίες,  διατηρώντας  άσβεστη  την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά κυρίως τη μνήμη των  ΄΄αλησμόνητων  πατρίδων΄΄.

Περισσότερο από ποτέ,  σήμερα,  αυτή η επέτειος μας δίνει δυνατά  μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Η ιστορία  δεν παραγράφεται, η  ιστορική μας γνώση, πρέπει να αποτελέσει φάρο που θα μας καθοδηγήσει για ένα καλύτερο αύριο.Έχουμε χρέος να  διατηρήσουμε ανεξίτηλη και ισχυρή την ιστορική μας μνήμη,  να διδαχτούμε από την ιστορία και  να τονώσουμε την εθνική μας συνείδηση κα υπερηφάνεια.

Έχουμε  ηθικό και εθνικό χρέος να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να την μαθαίνουμε στα παιδιά μας και με ζωντανή τη μνήμη μας να  αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  εκπληρώνοντας  ένα εθνικό και ιστορικό καθήκον΄΄.