Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Μας το έστειλε ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ ..... Ευχαριστούμε πολύ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ     
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ  ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
Η Δημοτική Αρχή  της Κατερίνης κωφεύει στα επανειλημμένα αιτήματα εκατοντάδων
ποδηλατών  αλλά και απλών δημοτών πού ζητούν το αυτονόητο , δηλ. την δημιουργία ποδηλατόδρομων, έγχρωμων λωρίδων που θα χαραχτούν στις κεντρικότερες  οδούς (Μ.Αλεξάνδρου. Κασσάνδρου, Ανδρούτσου, Ειρήνης κλπ)  της πόλης  και  θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους χρήστες ποδηλάτων , όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου οι Ποδηλατιστές αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό και η μετακίνηση με ποδήλατο έχει καθιερωθεί ως ο συνηθέστερος τρόπος μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις πού είναι άλλωστε ο φιλικότερος και λιγότερο επιβαρυντικός τρόπος  για το ήδη μολυσμένο περιβάλλον από τις εκπομπές  ρύπων.
 Πόσα χρήματα χρειάζεται αυτή η μελέτη πού θα ολοκληρώσει  κατόπιν διαγωνισμού ένας Συγκοινωνιολόγος ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο? Είναι αλήθεια ότι απαιτείται κονδύλιο 70.000 ε και ότι αυτά τα χρήματα είχαν ήδη εξασφαλισθεί?
ΓΙΑΤΙ να κινδυνεύουν  θανάσιμα  οι  χρήστες ποδηλάτων να παρασυρθούν από τα κάθε λογής οχήματα πού οδηγούν αγνοώντας τους ποδηλάτες πού αντιμετωπίζονται έτσι περιφρονητικά  από τον  κ Δήμαρχο Κατερίνης πού πρέπει να φέρει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο το ταχύτερον, και συνάμα να απομακρύνει λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα  πλήρως τα τροχοφόρα από τον πεζόδρομο το γρηγορότερον , διότι απειλούνται η σωματική ακεραιότητα και η  ζωή ανυποψίαστων συνδημοτών μας.     Είναι ώρα η δημοτική  αρχή να ασχοληθεί σοβαρότερα με αυτό το ζήτημα  αφορά τον πολιτισμό μας  βΝΟΥΛΕΖΑΣ