Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΕΒΕ: Αύξηση ελληνικών εξαγωγών (χωρίς πετρελαιοειδή) Μαρτίου 15,8%

Μας το έστειλε ο ΣΕΒΕ..... Ευχαριστούμε πολύ
Αύξηση ελληνικών εξαγωγών (χωρίς πετρελαιοειδή) Μαρτίου 15,8%: Μια άλλη παραγωγική και εξωστρεφής Ελλάδα που επιμένει να αναπτύσσεται και να απαντά στην μυωπική κουλτούρα της πολιτικής και του κρατισμού(11/5/2012)


Ο ΣΕΒΕ εκφράζει για ακόμα μια φορά την αγανάκτησή του για το Ελληνικό Παράδοξο:
Από τη μια είμαστε αντιμέτωποι με ένα κράτος που παλινδρομεί και κάνει οτιδήποτε για να φρενάρει την αγορά, ενώ από την άλλη ο ιδιωτικός τομέας αντιστέκεται σθεναρά. Τα στοιχεία το δείχνουν ξεκάθαρα. Οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή τον Μάρτιο 2012 αυξήθηκαν κατά 15,8%, μέσα σε μια τόσο δυσμενή συγκυρία για τη χώρα μας. Ο δρόμος της επιστροφής στον κρατισμό είναι καταστροφικός. Ο πραγματικός δρόμος για την ανάπτυξη θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, την παραγωγή και την εξωστρέφεια. Οι εξαγωγές που δημιουργούν εισόδημα και θέσεις εργασίας δείχνουν το δρόμο προς την ανάπτυξη. Ο ΣΕΒΕ ζητά από τους πολιτικούς να βγάλουν τα γυαλιά της μυωπίας και να δουν το πραγματικό πρόβλημα. Σήμερα, ο σχηματισμός μιας μακρόπνοης σταθερής Κυβέρνησης, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει στην πραγματική ανάπτυξη είναι πρωτεύον καθήκον όλων των κομμάτων. Η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει ούτε μια μέρα. Ο μη σχηματισμός Κυβέρνησης δίνει ένα λάθος μήνυμα προς τηνελληνική κοινωνία, απειλώντας την κοινωνική συνοχή, αλλά κυρίως προς τουςΕυρωπαίους εταίρους μας, καθώς δηλώνει ότι δεν υπάρχει μια σταθερότητα στη χώρα για να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα.
Ελληνικό εξωτερικό εμπόριο εμπορευματικών συναλλαγών – Μάρτιος 2012
Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και την επεξεργασία του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ για τονΜάρτιο 2012, οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευματικών συναλλαγών χωρίς πετρελαιοειδή αυξήθηκαν σημαντικά κατά 15,8% συγκριτικά με τον Μάρτιο 2011, ενώ και σε αξία ανήλθαν σε €1.567 εκατ., ενώ με τα πετρελαιοειδή αυξήθηκαν κατά 10,4%.
Οι ελληνικές εισαγωγές αντίστοιχα τον Μάρτιο 2012 συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών ανήλθαν σε €4.130,7 εκατ.αυξημένες οριακά από το προηγούμενο έτος κατά 1,1%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή σημείωσαν μείωση κατά 6,6%. Κατά συνέπεια τοεμπορικό έλλειμμα μειώθηκε χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά 23,8%, ενώ σε αξία ανήλθε σε €1.343,5 εκατ.


Η συνέχεια εδώ