Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Με μικροπροβλήματα άνοιξαν οι κάλπες - Γιαννίτσης: Όπου υπάρχουν αρρυθμίες, αντιμετωπίζονται

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο ο Βενιζέλος δεν πήγαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής- Λάθος ψηφοδέλτια έδωσαν σε εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών
- Οι κάλπες κλείνουν στις 19.00 - Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

- Πόσους σταυρούς προτίμησης μπορείτε να βάλετε
- Τα κλειδιά του εκλογικού νόμου και η αυτοδυναμία
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT



Άρχισε η πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στη ιστορία της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση από την οποία κρίνεται όχι μόνο η τύχη της χώρας αλλά και η πορεία ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι τις 21:30 το βράδυ, όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών

Ωστόσο οι κάλπες άνοιξαν με μικροπροβλήματα ενώ σε κάποιες περιοχές οι κάτοικοι απέχουν από τη διαδικασία.

Σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξε καθυστέρηση προσέλευσης των δικαστικών αντιπροσώπων όπως στο 21ο εκλογικό τμήμα Πειραιά. Στο 24ο δημοτικό σχολείο Πειραια, στο τμήμα ετεροδημοτών, αντί για ψηφοδέλτια του Βόλου πήραν ψηφοδέλτια της Αχαϊας.

Πάντως, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού εσωτερικών όπου υπάρχουν αρρυθμίες, αυτές αντιμετωπίζονται. Οπως είπε ο κ. Γιαννίτσης, "στον Πύργο και τον Πειραιά όπου υπήρξαν καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί και όλα πάνε καλά. Ο μηχανισμός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε όποιο θέμα προκύψει, πιστεύω οτι η διαδικασία θα είναι μαζική".

Δείτε που υπάρχουν προβλήματα  


ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΩΡΑ 19.20 Στο 6ο λύκειο Πειραιά ακόμη δεν έχουν πάει τα μέλη δύο εφορευτικών επιτροπών
ΩΡΑ 19.20 Στο 6ο λύκειο Πειραιά ακόμη δεν έχουν πάει τα μέλη δύο εφορευτικών επιτροπών

Σε αυτές τις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 9.850.802 πολίτες, ενώ οι νέοι εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές ανέρχονται σε 359.959. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1994, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του «εκλέγειν».

Μάθετε που ψηφίζετε

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο internet το υπουργείο Εσωτερικών προέβλεψε ενημέρωση και μέσω τηλεφωνικών γραμμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το πόσους σταυρούς θα βάλουμε εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών που δίνει η κάθε εκλογική περιφέρεια. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι όχι. 

Ολες οι λεπτομέρειες εδώ

Και για όσους από έσας θέλετε μια άλλη νότα στις εκλογές της 6ης Μαϊου διαβάστε τι προβλέπουν τα άστρα για τους πολιτικούς αρχηγούς μιας και την Κυριακή οι εκλογές θα γίνουν με την μεγαλύτερη Πανσέληνο αλλά και με βροχή...αστεριών.

Όσο για τον καιρό. Μην σας απασχολεί και πολύ αφού θα είναι ζεστός και σχεδόν καλοκαιρινός.
Αλλάγές όμως θα έχουμε και στην κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής μεταφοράς. Δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ λόγω εκλογών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

http://www.newsit.gr/